9 Songs (2004) [-/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: 69 λεπτά Sex και Rock n' Roll
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Ερωτική

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Πρωταγωνιστές:
Kieran O'Brien, Margo Stilley

Διάρκεια: 69 λεπτά



Ναί, είναι μια πάρα πολύ παλιά ταινία, και όχι δεν είναι κάτι αξιομνημόνευτο για να τη θυμόμαστε από το πουθενά. Απλώς είπαμε να γράψουμε για κάτι το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό και κυκλοφορεί σε DVD(και ενδεχόμενα να σας δελεάσει), και κατά δεύτερο λόγο για να κάνουμε την καλή πράξη της ημέρας, και να σας προειδοποιήσουμε ότι ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ!!!

Θα ήμασταν άδικοι, θέλοντας να θάψουμε ολοκληρωτικά την προσπάθεια κάποιων να μας πείσουν ότι η ερωτική επαφή μπορεί να εισαχθεί κατά αυτό τον τρόπο σε ταινίες και να φανεί φυσιολογική. Αλλά από το να προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι εκτιμάμε μεταπρωτοπορία και σεξ για την τέχνη, θα προτιμήσουμε να είμαστε κατάφορα άδικοι.

Ok. Ας πούμε ότι είναι μια...ενδιαφέρουσα ταινία. 9 τραγούδια τα οποία παρεμβάλλονται σε σκηνές σέξ και καθημερινές συζητήσεις και ανησυχίες ενός ζευγαριού της διπλανής πόρτας. Τη μουσική υπογράφουν οι Dandy Warhols, Franz Ferdinand, Primal Scream, και άλλοι. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι και το δυνατό και ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας. Κατά τα άλλα θέλουμε να δηλώσουμε ότι είναι υπερβολικό στο μάτι, να βλέπουμε σκηνές ωμού σεξ δοσμένες έτσι όπως τις είδαμε. Αν όχι για κάτι άλλο, θα προτιμούσαμε να νοικιάσουμε μια ταινία καθαρού πορνό, η οποία τουλάχιστον δεν δείχνει έκφυλη σε σχέση με τον τρόπο που μπορεί να κάνει έρωτα το ζευγάρι της διπλανής πόρτας. Ο φυσικός φωτισμός, η αναπαραγωγή ήχων και η ελλιπής σκηνοθεσία, μας παρουσιάζουν μια ταινία η οποία χωρίς την παρεμβολή των μουσικών ιντερμέδιων, θα μπορούσε άνετα να συγκαταλεγεί στην κατηγορία των home made porn videos που θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι... Ως εκ τούτου, θα απέχουμε από τη συνηθισμένη διαδικασία βαθμολόγησης της ταινίας, καθώς αν μη τι άλλο θα ήταν και προσβλητικό για τις αξιόλογες προσπάθειες δημιουργών που φιλοξενούμε στη σελίδα μας.

Σε γενικές γραμμές δεν δηλώνουμε προσβεβλημένοι, καθώς για να δούμε και την αλήθεια του πράγματος, σαν άνδρες δεν είναι δυνατό να μην έχουμε δει και εκτιμήσει εντέλει μια ταινία πορνό με χαζή υπόθεση, ντοπαρισμένους πρωταγωνιστές, και μια ηθοποιό του πορνό κινηματογράφου σαν την Jenna Jameson.

Ενδεχόμενα να δείχνουμε ότι υπάρχουν κάποια ταμπού ακόμα και στις μέρες μας, με αυτήν εδώ την κριτική. Αλλά σίγουρα πιστεύουμε στην ύπαρξη του μέτρου. Ειδικά όταν κάτι απευθύνεται σε μεγάλο κοινό, και θέλει να φέρει την επιγραφή του πρωτοποριακού.

Να προσθέσουμε ότι σύντομα ακολουθεί κριτική για ταινία αντίστοιχου περιεχομένου.

+ Greekmarks.com