Children of Men (2006) [7/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος: Τα παιδιά των ανθρώπων
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron
Πρωταγωνιστές: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine
Διάρκεια: 109 λεπτά

Εμείς είχαμε την τύχη να δούμε αυτή την ταινία στο σινεμά, και σίγουρα την προτείνουμε σε όσους δεν την είδαν. Η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Αντικρουόμενο περιεχόμενο για πολλούς, σίγουρο αποτέλεσμα για τους γνώστες.

Πρωταγωνιστές ο Clive Owen και η Julianne Moore. Ο κύριος Owen υποδύεται το σωτήρα μιας γυναίκας, η οποία είναι έγκυος, σε περίοδο που το γένος των ανθρώπων δεν μπορεί να τεκνοποιήσει πια! Ο κίνδυνος αφανισμού είναι προ των πυλών, και κάποιος πρέπει να αναλάβει δράση. Η Julianne Moore, είναι η αρχηγός μιας αντιστασιακής ομάδας-κατά του ισχύοντος καθεστώτος- και πρώην του Clive Owen, με εξίσου σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση του είδους.Η ταινία, σε πείσμα πολλών που την έκριναν χωρίς να γνωρίζουν, έχει αισιόδοξο μήνυμα(παρέα με τα ενωτικά και αντιρατσιστικά μηνύματα που περνάει), και με την εξέλιξή της δίνει ελπίδα στον κόσμο.

Από τους συγγραφείς της ταινίας, έχουμε πολύ μα πολύ καλά δείγματα, και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν απογοητευόμαστε. Η μόνη μας ένσταση είναι κάποια αδιευκρίνιστης φύσεως κενά, τα οποία προκαλούν ''κοιλιά'' στην ταινία χωρίς λόγο. Κατά τα άλλα να τους δώσουμε τα εύσημα για την πρωτοτυπία του σεναρίου, και για το γεγονός ότι δεν μας έκαναν να βαρεθούμε με μια τόσο συνηθισμένη καταστροφολογική-τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως- μελλοντική οπτική.

Αξιολογώντας και τη σκηνοθεσία, να πούμε ότι ήταν από τις πιο ευρηματικές που είδαμε πρόσφατα στους κινηματογράφους. Δράση και συναίσθημα αποδίδονται άριστα από καταπληκτικά μονόπλανα, και μας μεταφέρουν άμεσα, αφενός τη σκηνοθετική οπτική των πραγμάτων, και αφετέρου τα μηνύματα του σεναρίου.

Αξίζει να σπαταλήσετε χρόνο, και λίγο χρήμα για να τη δείτε, μιας και σίγουρα δεν θα υπάρξει σύντομα άλλη ταινία με ανάλογο περιεχόμενο που να σας αφήσει τόσο καλές εντυπώσεις...

+ Greekmarks.com