Gwoemul / The Host (2006) [4/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 2 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Ο επισκέπτης
Γλώσσα: Κορεάτικα
Είδος: Περιπέτεια φαντασίας , Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Joon-ho Bong
Πρωταγωνιστές: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon, Hae-il Park
Διάρκεια: 119 λεπτά

Όταν πρωτοείδαμε το τρέιλερ της ταινίας αυτής, όχι απλά δεν ενθουσιαστήκαμε, αλλά είπαμε ότι σίγουρα θα είναι από αυτές που δεν θα δούμε. Στην πορεία εξέλιξης όμως των γεγονότων που έδειχναν ότι αφενός ο κόσμος ενδιαφέρεται για αυτήν, και αφετέρου ότι μάλλον δεν είναι και τόσο κακή όσο νομίζαμε, την είδαμε και σας την παρουσιάζουμε...

Το σενάριο λέει, ότι μετά από μια ατυχή συγκυρία πτώσης χημικών σε ποτάμι της Νότιας Κορέας, ένα τέρας γεννιέται, και βγαίνοντας στην επιφάνεια, σκοτώνει ό,τι βρει στο πέρασμά του. Ένα από τα θύματα είναι ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο αναζητά ο πατέρας του. Επ΄αυτού, να πούμε ότι δεν είχαμε ενθουσιαστεί, με τη λογική ότι θα είναι άλλη μια χαζή ιστοριούλα, που θα θελήσει και αυτή να φέρει τον τίτλο ''θρίλερ''. Όταν άρχισε η ταινία όμως να παίζει, άρχιζε να μας κερδίζει σιγά σιγά.

Το μεγάλο ατού της ταινίας αυτής είναι ο ρεαλισμός της σε μεγάλο βαθμό
(άλλωστε δεν κατηγοριοποιήθηκε άσκοπα R- rated), στοιχείο που οφείλει καθαρά στη σκηνοθετική της σκοπιά. Καταπληκτικά πλάνα, αριστοτεχνικά δοσμένα στο θεατή, μας μεταφέρουν σε ένα περιβάλλον περισσότερο βιντεοπαιχνιδιού, παρά ταινίας. Πολύ καλοί φωτισμοί , πολύ καλή φωτογραφία και πολύ ωραία σκηνικά, συνθέτουν το σκηνικό που εξελίσσεται η ιστορία. Να πούμε όμως ότι απογοητευτήκαμε από μεγάλο κομμάτι της μουσικής επένδυσης. Σε σημεία, ενώ ήθελαν να δώσουν μια πιο χιουμοριστική οπτική, κατάφεραν να δημιουργήσουν γελοίες σκηνές, που θύμιζαν κακή τηλενουβέλα. Εδώ να αναφέρουμε ότι, οι βασικοί πρωταγωνιστές προβάλλουν με χιούμορ τους χαρακτήρες τους, χωρίς να είναι υπερβολικοί για το σενάριο.

Από άποψη ερμηνειών, δεν έχουμε ενστάσεις, καθώς όλοι οι ηθοποιοί σχεδόν ήταν αξιόλογοι και στήριξαν το ρόλο τους. Να πούμε όμως ότι στην εξέλιξη του σεναρίου, οι ιθύνοντες έπεσαν σε μια παγίδα που είναι πολύ μα πολύ κλασική στο Ασιατικό σινεμά(Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα). Αυτή δεν είναι άλλη από το παιδί που ταλαιπωρείται από την εξέλιξη της ιστορίας, και παρόλ΄αυτά παραμένει μια ηρωική φυσιογνωμία. Οι γνώστες και αν μη τι άλλο φίλοι του Ασιατικού κινηματογράφου, θα το αναγνωρίσουν βλέποντας την ταινία αυτή...

Πέρα από τα αρκετά λάθη της όμως είναι μια ταινία που αξίζει να τη δείτε.

+ Greekmarks.com

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 29 Απριλίου 2007 στις 3:51 μ.μ.  

    Κρίμα και φαινόταν ότι θα είναι πολύ καλή... Δυστυχώς μερικές φορές γινόταν τόσο βαρετή που ήθελα να την σταματήσω....

  2. Ανώνυμος // 1 Μαΐου 2007 στις 1:59 π.μ.  

    Την είδα και μπορώ να πω ότι αξίζει τις δυο ώρες. Δεν είναι κάτι εκπληκτικό αλλά βλέπεται εύκολα ένα βράδυ, το οποίο δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο. Είναι δράμα με πολλές δόσεις χιούμορ.