Fast Food Nation (2006) [6/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »







Ελληνικός Τίτλος: Fast Food Nation
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κοινωνική, Ντοκυμαντέρ
Σκηνοθεσία: Richard Rinklater

Πρωταγωνιστές:
Greg Kinnear, Dana Wheeler - Nicholson, Luis Guzman , Avril Lavigne

Διάρκεια: 116 λεπτά

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες - ντοκυμαντέρ των τελευταίων ετών, και όχι άδικα κατά τη γνώμη μας, καθώς αφορά σε ένα από τα πιο ''δυνατά'' θέματα-το τί τελικά τρώμε... Είναι μια ταινία, που μέσα από διάφορες καταστάσεις που διαδραματίζονται, μας θέτει προβληματισμούς για την ευρύτερη βιομηχανία έτοιμου φαγητού.

Αρχίζοντας, είχαμε στο μυαλό μας, κάτι πιο εκτεταμένο σχετικά με το σεναριακό φάσμα που θα κάλυπτε η ταινία(χωρίς ωστόσο να είμαστε και γνώστες του τι ακριβώς έγραψε ο ίδιος ο
Richard Rinklater στο βίβλιο του, στο οποίο βασίστηκε). Παρόλ΄αυτά, για να είναι και πιο εύπεπτη στο κοινό, το σενάριο δεν μας ''έπηξε'' με βαρετά στοιχεία για την κακή διατροφή μας, αλλά μας τα έδωσε μέσα από καταστάσεις μάλλον κοινές στο Αμερικάνικο κοινό περισσότερο-χωρίς να διαφοροποιείται όμως και η Ελληνική ή και η παγκόσμια εν γένει πραγματικότητα...

Σέξ, ναρκωτικά, και παρανομία συνθέτουν το σκηνικό που γυρίστηκε τελικά σε φίλμ, και μέσω αυτών, εμβόλιμες σχεδόν σκηνές για την ''κακή βιομηχανία έτοιμου φαγητού''. Η σκηνοθεσία, δεν ήταν ότι καλύτερο, και με εξαίρεση τις δυνατές σκηνές στις αλυσίδες παραγωγής, μας έκανε να βαρεθούμε. Οι ερμηνείες δεν ήταν αριστουργηματικές σε καμμιά περίπτωση, χωρίς να περνάνε όμως αδιάφορες. Κατά τα άλλα, γενικά πλάνα που συμπεριλήφθηκαν αξιοποίησαν τη φωτογραφία, και η μουσική επένδυση ήταν κάτι το πολύ μα πολύ αξιόλογο. Τέλος να μην ξεχάσουμε να παραλείψουμε, ότι το σενάριο σε πολλά σημεία, ήταν πανέξυπνο, και μας έκανε να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας παράλληλα.

Σίγουρα μια εκπαιδευτική-με την γενικότερη έννοια-ταινία, που αξίζει να τη δείτε, ειδικότερα όμως τώρα, που είναι διαθέσιμη σε DVD.

+ Greekmarks.com