The Hitcher (2007) [4/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος: Το Ωτοστόπ του Τρόμου
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Dave Meyers

Πρωταγωνιστές:
Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton

Διάρκεια: 83 λεπτά

Άλλη μια από αυτές τις ταινίες που στην εξέλιξή της αναρωτιέσαι αν την έχεις ξαναδεί. Ίσως να έχετε δει το ριμέικ του 1986 γιαυτό, και όπως μαντεύετε, δεν είναι από τις ταινίες που θα έπαιρναν βραβείο πρωτότυπου σεναρίου. Για την ακρίβεια, ένας ψυχωτικός τύπος κάνει ωτοστόπ σε ζευγάρι που ταξιδεύει με το αυτοκίνητο, με σκοπό να τους ταλαιπωρήσει(ή να ταλαιπωρήσει εμάς...)

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, έχουμε να δηλώσουμε κατενθουσιασμένοι με τη φωτογραφία της ταινίας, και τα εφέ. Η σκηνοθεσία δεν ήταν κακή σε γενικές γραμμές, αλλά είχε παιδαριώδη λάθη από πλευράς επιλογής γυρίσματος των σκηνών. Δεν μας απογοήτευσε όμως σε αρκετά σημεία δράσης, οπότε είμαστε και σχετικά καλυμμένοι από αυτή την άποψη.

Συνεχίζοντας με τις ερμηνείες, ίσως η μόνη ενδιαφέρουσα της ταινίας, είναι αυτή του Sean Bean. Το πρόσωπό του γενικά βοηθάει για το ρόλο που υποδύθηκε, και εδώ που τα λέμε και το ανύπαρκτο για το ρόλο του σενάριο, του ήρθε γάντι. Παρόλ΄αυτά δεν στάθηκε ικανός να σώσει την ταινία από τη μετριότητα. Ο Zachary Knighton, ήταν αδιάφορος, μέχρι και απογοητευτικός, ενώ προσπάθησε για να λέμε την αλήθεια. Η δε Sophia Bush, δεν μας εντυπωσίασε επίσης. Ο ρόλος της ήταν σχεδόν cult για τέτοιου είδους ταινία, ίσως με εξαίρεση το βασικό κίνητρο του δολοφόνου, ο οποίος είχε μια σχετική ''πόρωση'' με το κοριτσάκι(και όχι άδικα όπως θα συμπληρώσουμε). Κατά τα άλλα, η μουσική είχε κάποιο σχετικό ενδιαφέρον, χωρίς να αποτελεί εξαίρεση επίσης για την επί συνόλου ποιότητά της.

Η πρότασή μας, σχετικά με αυτή την ταινία, αφορά αποκλειστικά και μόνο σε καταστάσεις υπερβολικής ανίας, σε μορφή DVD, και με απαραίτητη συνοδεία ποπ κορν, πίτσας και τα συναφή.

+ Greekmarks.com