Shooter (2007) [7/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Ο εκτελεστής
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua
Πρωταγωνιστές: Mark Wahlberg, Michael Pena, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas
Διάρκεια: 124 λεπτά

Ο Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) σκοπευτής του Αμερικάνικου στρατού, αποσύρεται επειδή θα χάσει στο πεδίο μάχης τον καλύτερο του φίλο... Τα επόμενα χρόνια θα τα περάσει σε ένα εξοχικό μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι να τον καλέσει το καθήκον.... Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α κινδυνεύει καθώς σχεδιάζεται μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Έτσι ο Swagger θα στρατολογηθεί για να την εμποδίσει. Όμως μια συνωμοσία πλέκεται εναντίον του...

Ο Antoine Fuqua, γνωστός για την προτίμησή του στο μοτίβο των συνωμοσιών και διεφθαρμένων χαρακτήρων, σκηνοθετεί αυτή την ταινία, με τρόπο ευρηματικό. Μπορεί να μην ακουμπάει καν το αριστουργηματικό Training Day, αλλά μας δίνει μια εκρηκτική περιπέτεια χωρίς να μας κουράζει. Λογικά σε αυτό έπαιξε ρόλο, η εκπληκτική φωτογραφία, και η καταπληκτική επιλογή τοπίων η οποία δεν περιορίζεται σε εντυπωσιακά πλάνα, αλλά εκτείνεται τόσο γεωγραφικά, όσο και βοηθητικά στην εξέλιξη της πλοκής.

Ο πρωταγωνιστής
Mark Wahlberg, συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά από το οσκαρικό The Departed. Η ερμηνεία του μας αφήνει καλές εντυπώσεις. Ο Michael Pena, αρκετά συμπαθητικός, αρκέστηκε στο δεύτερο ρόλο που του δόθηκε, χωρίς να υπερβάλει. Οι Danny Glover και Elias Koteas, ήταν εξίσου ικανοποιητικοί στο ρόλο τους.

Το σενάριο της ταινίας, με τις ανατροπές του, μας άρεσε πολύ, και μας κράτησε σε αγωνία σχεδόν σε όλη της τη διάρκεια, χωρίς να μας κουράζει καθώς δεν καταλάβαμε το πώς πέρασαν οι δυο ώρες που διαρκεί. Η ταινία γενικά σαν περιπέτεια είναι κάτι το σχετικά αναμενόμενο για το είδος της, δίνοντας μας δυνατές συγκινήσεις, με τις εκρήξεις, τους πυροβολισμούς, τον αγαπημένο ήχο του ελικοπτέρου κλπ. Γενικά είναι μια από αυτές τις ταινίες που θα ονομάζαμε ''Pop corn movie!"(ευτυχώς χωρίς να μας κάθεται στο λαιμό...)

+ Greekmarks.com