The Guardian (2006) [3/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος: The Guardian
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος:
Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Andrew Davis
Πρωταγωνιστές: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Melissa Sagemiller, Neal McDonough
Διάρκεια: 136 λεπτά

Ένας βετεράνος κολυμβητής-διασώστης της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (Kevin Costner) έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω απ' το όνομα του, έχοντας σώσει πάνω από 200-300 ανθρώπους προσωπικά. Αφού όμως τον εγκαταλείπει η γυναίκα του και σε μία τραγικά αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης χάνει όλο του το πλήρωμα, τον καθιστούν προσωρινά ανώτατο εκπαιδευτή στη σχολή κολυμβητών-διασωστών. Στην φουρνιά των νεοσύλλεκτων που παραλαμβάνει ξεχωρίζει ένας τρομερά φιλόδοξος, αλαζόνας και ανταγωνιστικός νέος (Ashton Kutcher) και η εκπαίδευση αρχίζει.

Ως τώρα σας ακούγεται οικείο; Αν ναι, τότε είναι μάλλον επειδή έχουμε δει δεκάδες παρόμοιες τέτοιες ταινίες. Η συγκεκριμένη μάλιστα όχι μόνο δεν προσπαθεί να ξεφύγει από το πλαίσιο της κλασσικής "αμερικανιάς", αλλά επιστρατεύει όλα τα κλισέ: διάλογοι, χαρακτήρες, ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ χαρακτήρων, καταστάσεις, γεγονότα, τίποτα δεν ξεφεύγει απ' το τετριμμένο.

Οι ερμηνείες θα λέγαμε χλιαρές. Ο Costner και ο Kutcher ακριβώς όπως τους έχουμε συνηθίσει, καμία διαφορά με προηγούμενους ρόλους τους (ίσως η μόνη ότι ο Kutcher εδώ δεν το παίζει αδέξιος γκαφατζής) και οι δευτερεύοντες ρόλοι ποικίλουν από μέτριοι ως κακοί. Η σκηνοθεσία στις σκηνές διάσωσης κάπως ανακριβής, καθώς μερικές φορές δεν πολυκαταλαβαίναμε τι συμβαίνει, εκτός κι αν την περιέγραφε παράλληλα κάποιος δεύτερος ρόλος. Επιπροσθέτως είναι καθαρή η χρήση CGI ψηφιακών γραφικών, το οποίο δεν είναι ποτέ καλό να φαίνεται.

Θα την πρoτείναμε μόνο σε κάποιον φαν του είδους, ο οποίος έχει βαρεθεί να βλέπει ξανά και ξανά το Top Gun και το Armageddon, και ψάχνει για κάτι καινούριο στο ίδιο στυλ.


+ Greekmarks.com