Norbit (2007) [4/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Norbit
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Brian Robbins
Πρωταγωνιστές: Eddie Murphy, Thandie Newton, Cuba Gooding Jr.
Διάρκεια: 102 λεπτά

Ο μικρούλης, καλοκάγαθος και πάντα αισιόδοξος Norbit (Eddie Murphy) μεγαλώνει σ' ένα ορφανοτροφείο μαζί με την αγαπημένη του Kate (Thandie Newton),
το οποίο διευθύνει ο περίεργος ασιάτης Mr. Wong (Eddie Murphy), ώσπου αυτή τελικά υιοθετείται και τη θέση της παίρνει με τη βία η υπέρβαρη, επιτακτική και ανάγωγη Rasputia (Eddie Murphy), η οποία τον κάνει ότι θέλει. Τα χρόνια περνάνε κι ο κακόμοιρος Norbit δεν έχει τι να κάνει παρά να δέχεται την καθημερινή τυραννία της Rasputia και των τριών κακοποιών αδερφών της, ώσπου η Kate έρχεται ξανά στη ζωή του...

Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κάποιος ότι το Norbit είναι άλλη μία χαζοκωμωδιούλα που κινείται ανάμεσα στα Nutty Professor και τα Big Momma's House, η οποία βλέπεται ευχάριστα κάποιο μεσημέρι με την οικογένεια, τίποτα όμως το τρομερό. Και θα είχε δίκιο, αλλά και άδικο ταυτόχρονα.

Όσον αφορά στο θέμα σεναρίου και γενικής σκηνοθεσίας, δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο να δείτε. Ακόμα κι από άποψη χιούμορ, τα γέλια είναι κάπως "φτηνά". Αν όμως κάποιος δώσει λίγη παραπάνω προσοχή στην ταινία θα προσέξει κάποια λιγότερο διακριτά αξιόλογα πράγματα. Πρώτο και καλύτερο, ο Eddie Murphy εδώ ξεπερνάει κατά πολύ τον εαυτό του σε προηγούμενες ταινίες, όπως τα Nutty Professor. Η άψογη ερμηνεία του αποδίδει τέλεια τον "σπασίκλα" Norbit, την αχώνευτη Rasputia, όπου κάποιες στιγμές, δίνει την εντύπωση πραγματικής γυναίκας και του θαυμάσια περίεργου Mr. Wong. Κάθε του κίνηση και έκφραση είναι προσεκτικά προμελετημένη έτσι ώστε να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς βέβαια, το ταλέντο του πάει χαμένο σε μία τέτοια παραγωγή.

Επίσης δεν μπορεί κάποιος να μην προσέξει ότι όλοι οι δευτερεύοντες ρόλοι ενσαρκώνονται από τρομερά ταλαντούχους μαύρους ηθοποιούς (κυρίως κωμικούς), τους οποίους αναφέρουμε ονομαστικά εδώ: Cuba Gooding Jr. (Jerry Maguire), Marlon Wayans (Requiem for a Dream), Eddie Griffin (The New Guy), Terry Crews (White Chicks), Katt Williams (Epic Movie) και Richard Gant (Mr. Bean: The Movie).

Η ταινία αυτή αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν μία ταινία γενικά ξεχειλίζει από υποκριτικό ταλέντο, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι σημαντικοί παράγοντες στην επιτυχία της.


+ Greekmarks.com