Sisters (2006) [2/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος:
Σιαμαίες

Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Θρίλερ μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Douglas Buck

Πρωταγωνιστές:
Stephen Rea, Chloë Sevigny, William B. Davis Διάρκεια: 90 λεπτά

Πρόκειται για μια low budget παραγωγή η οποία προσπάθησε με ό,τι πιο φυσιολογικό μέσον μπορεί να παρέχει το σινεμά τέτοιου είδους να μας εκπλήξει. Μιλάμε για την πρόσφατη εκδοχή της ταινίας Sisters, μεταφορά από την ταινία του Brian De Palma το 1973, η οποία αφορά σε δυο αδερφές οι οποίες είναι σιαμαίες, και αφού χωριστούν, ξεκινάει ένας αγώνας επιβίωσης κάτω από περίεργες συνθήκες.

Στα 10 πρώτα λεπτά -της πραγματικά μικρής ταινίας- είχαμε ήδη βαρεθεί, και αναρωτιόμασταν με ποιο τρόπο θα έρθει το πολυπόθητο ενδιαφέρον πάλι στο κοινό. Κάτι που μας απαντήθηκε πολύ γρήγορα με μια σκηνή σεξ, η οποία τελικώς όχι μόνο δεν βοηθούσε στην πλοκή, αλλά δεν είχε και αξία(ίσως με εξαίρεση την ευρηματικότητα της στάσης) αφού το σενάριο τα έφερε περίεργα. Εκτός βέβαια ότι δεν είχε ενδιαφέρον ένας ψυχωτικός γιατρός εφάμιλλος του γιατρού των SS,Josef Mengele, και μερικοί κουβάδες κέτσαπ που προσπαθούσαν να πείσουν ως αίμα...

Από πλευράς ερμηνειών, δεν είδαμε απολύτως τίποτα το αξιόλογο. Βέβαια, για να χρυσώσουμε λίγο και το χάπι, να πούμε ότι ούτε το σενάριο άξιζε τον κόπο, αφού ήταν καθόλα αδιάφορο. Μιλώντας για τη σκηνοθεσία έχουμε να πούμε ότι μας έδωσε ορισμένα καλά πλάνα, τα οποία όμως δεν ήταν ικανά στο να αποτρέψουν το αποτέλεσμα να πέσει στο κινηματογραφικό μας βάραθρο. Μαζί με τη σκηνοθεσία, σχετικά αξιόλογη ήταν και η μουσική επένδυση, επίσης λίγη όμως.

Γενικά, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι μάλλον το budget της ταινίας, αναλώθηκε στους προαναφερθέντες κουβάδες, και επάξια κερδίζει μια θέση στον κάδο ανακύκλωσής σας.

+ Greekmarks.com