28 Weeks Later (2007) [5/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 2 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος:
28 Weeks Later
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Θρίλερ, περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo
Πρωταγωνιστές: Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner
Διάρκεια: 99 λεπτά

Το 28 Weeks Later όπως γνωρίζετε, είναι το sequel του 28 Days Later(2002). Αυτό και μόνο, είναι ένας πάρα πολύ καλός λόγος για να το δούμε. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε... Η ιστορία αυτή τη φορά μας μεταφέρει 6 μήνες μετά το χτύπημα του θανατηφόρου ιού στη Μεγάλη Βρετανία, όπου Αμερικάνοι στρατιώτες έχουν αναλάβει να ασφαλίσουν -και τα καταφέρνουν- κομμάτι του Λονδίνου. Τίποτα όμως δεν είναι εντελώς ασφαλές.

Η ιστορία δεν είναι τίποτα το τρομερό για μια ακόμα φορά, αλλά με την πεποίθηση ότι η ταινία θα ακολουθούσε την πεπατημένη της προηγούμενης, θεωρήσαμε ότι όλα θα ήταν μια χαρά. Αφού όμως σας πληροφορήσαμε ήδη ότι δεν μας ενθουσίασε, να περάσουμε και στο παρασύνθημα. Η σκηνοθεσία ίσως να ήταν από τα σχετικά ικανοποιητικά πεδία της ταινίας. Καλή σε γενικές γραμμές, με σκηνές όμως οι οποίες ξέφευγαν της προσοχής μας, αφού τα πλάνα ήταν είτε θολά και κουνημένα, είτε γενικά και γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που κατάφερε η σκηνοθετική ομάδα σε αυτές τις σκηνές, ήταν να μας απογοητεύσει.

Ερμηνευτικά δεν είδαμε επίσης τίποτα το αξιόλογο. Καμμία σχέση επίσης με την πρώτη ταινία, στην οποία είχαμε εντυπωσιαστεί με την αμεσότητα των ερμηνειών. Πολύ τρέξιμο, χλιαρά συναισθήματα και μπόλικο αίμα είναι το αποτέλεσμα που είδαμε. Ακόμα και τα ζόμπι θεωρούμε ότι δεν έπαιξαν καλά. Προσπαθώντας να το αποδόσουμε φυσικά κάπου, μάλλον κατηγορήσαμε ακόμα περισσότερο το σενάριο. Τελικά όμως, μας έφταιξαν όλα.

Εκεί που θα δώσουμε συγχαρητήρια είναι στον καταπληκτικό κύριο John Murphy ο οποίος υπέγραψε τη μουσική επένδυση της ταινίας. Σε πολλές σκηνές, ιδίως στην αρχή της ταινίας, σε συνδυασμό με κάποια πλάνα, μπήκαμε στο φιλμ, και νιώσαμε την αγωνία πραγματικά.

Εν κατακλείδει, θα πούμε ότι δεν είναι και τόσο κακή γενικά, όμως για τους απαιτητικούς και αυστηρούς ταινιόφιλους, σίγουρα θα φανεί πολύ λίγη...

+ Greekmarks.com

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 21 Ιουλίου 2007 στις 2:48 μ.μ.  

    4*6=24 βδομαδες

  2. _master_ // 21 Ιουλίου 2007 στις 3:52 μ.μ.  

    Αγαπητέ fragg,

    η ιστορία μας μεταφέρει 6 μήνες μετά όπου Αμερικάνοι στρατιώτες ασφαλίζουν το Λονδίνο από τα ζόμπι.7 μήνες μετά(28 εβδομάδες),σπάει ο κλοιός των στρατιωτών και εκεί αρχίζει η δεύτερη ταινία...