Breach (2007) [6/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος:
Συνωμοσία

Γλώσσα: Αγγλικά

Είδος: Θρίλερ μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Billy Ray
Πρωταγωνιστές: Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney, Caroline Dhavernas
Διάρκεια: 110 λεπτά


Μάλλον ο τίτλος σας παραπέμπει σε άλλη μια ταινία από τα ίδια. Συνωμοσία ο τίτλος, συνωμοσία το περιεχόμενο, και τετριμμένη θα έλεγε κανείς η ιστορία. Η ταινία περιγράφει την μεγαλύτερη παραβίαση εθνικής ασφάλειας στην ιστορία των Η.Π.Α. Εκεί ένας νεαρός πράκτορας (Ryan Philippe) προσλαμβάνεται για να ξεσκεπάσει τον πράκτορα (Chris Cooper) που παρέχει στους Ρώσους τις απόρρητες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του FBI.

Πρόκειται για ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα σενάρια, τα οποία μεταφέρθηκαν από πού αλλού; Από την ίδια τη ζωή. Γρήγορο, καλογραμμένο, με αληθινά στοιχεία περιπέτειας, και σε αντίθεση με άλλες ταινίες, κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Σε σημεία ωστόσο, μάλλον οι σεναριογράφοι έπεσαν σε κλασικές παγίδες, και έμειναν στα τυπικά και γνώριμα.

Ερμηνευτικά δεν είχαμε εκπλήξεις... Παραλείπουμε εσκεμμένα να σχολιάσουμε τις ερμηνείες των "δεύτερων" ρόλων, καθώς ήταν καθαρά πλαισιωτικοί, και δεν έδωσαν πουθενά. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας δε, είναι αναμφισβήτητα οι Chris Cooper και Ryan Phillippe. Πολύ καλές και μεστές ερμηνείες,ήταν ότι έσπειρε το έμφυτο ταλέντο τους, και τελικά θέρισε η πολύ καλή σκηνοθεσία.

Υπέροχα αγχωτικά πλάνα, και ωραίο timing στο μοντάζ, καθώς οι περιπέτειες των πρωταγωνιστών έδεσαν πολύ μα πολύ καλά αισθητικά... Μουσική επένδυση σχετικά συνηθισμένη, αλλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας, τελικά δε μας στενοχώρησε και τόσο.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια από τις φρέσκες (από κάθε άποψη) ταινίες τέτοιου περιεχομένου, και μάλλον είναι ένα must-see για όσους ενδιαφέρονται για αυτές.

+ Greekmarks.com