88 Minutes (2007) [6/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 1 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος:
88 Λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Ψυχολογικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Jon Avnet

Πρωταγωνιστές:
Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski

Διάρκεια:
110 λεπτά

Η ιστορία τοποθετείται στο Σιάτλ, εκεί που ένας ψυχίατρος καθηγητής πανεπιστημίου που συνεργάζεται με το FBI, πληροφορείται ότι του μένουν 88 λεπτά ζωής. Θα προσπαθήσει, αλλά θα καταφέρει να επιβιώσει; Με αυτό το σενάριο, και με τον Al Pacino στο τιμόνι, μπορεί να έχουμε μια πολύ αξιόλογη ταινία. Ή μήπως όχι;

Γενικά, μάλλον η ταινία δίχασε τον κόσμο. Βγαίνοντας από την αίθουσα, υπήρχαν οι ενθουσιασμένοι, και αυτοί που πραγματικά έδειχναν ότι δεν τους άρεσε ό,τι μόλις είχαν δει. Εμείς, δεν διακρινόμαστε για τη μετριοπάθειά μας, παρόλ'αυτά θα κρατήσουμε αποστάσεις και από τα δυο. Δεν είδαμε ένα αριστούργημα, αλλά ούτε βαρεθήκαμε εξίσου. Ίσως πρόκειται για τις περιπτώσεις που μάλλον μας επηρεάζει το γεγονός ότι παίζει στην ταινία ο Al Pacino. Όταν έχουμε δε να κάνουμε με αστέρες τέτοιου βεληνεκούς, μπορεί και να είμαστε λίγο πιο υποκειμενικοί απ'ότι συνήθως.

Μιλώντας για ερμηνείες λοιπόν, φυσικά ο Al Pacino, ήταν κάτι παραπάνω από καλός. Θεωρούμε όμως ότι δεν θα ήθελε ούτε ο ίδιος να τον θυμόμαστε από αυτήν την ταινία. Έπαιξε το ρόλο του παραπάνω από τα στάνταρντ, αλλά μάλλον πιέστηκε στα άκρα. Όσο για τους υπόλοιπους του καστ, απλά θα προσποιηθούμε ότι δεν τους είδαμε ποτέ. Όχι γιατί ήταν ανεκδιήγητοι ερμηνευτικά, αλλά γιατί στο σύνολο των ρόλων τους, δεν μας βοήθησαν να τους προσέξουμε.

Αναφορικά με το σενάριο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πέραν ορισμένων χλιαρών σκηνών, έχουμε μόνο ένταση. Τρέξιμο, εγκεφαλική δραστηριότητα πάνω από το φυσιολογικό, και ξανά τρέξιμο. Προσθέστε όμως μέσα και το γεγονός ότι τα κλισέ έδιναν και έπαιρναν... Μάλλον χαζό θα ήταν να πούμε ότι ήταν έτσι δοσμένες ώστε να μην μας ενοχλούν, τέτοιου είδους τυποποιημένες σκηνές. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, αν δεν ήταν ο Al, δεν υπήρχε περίπτωση να είμασταν τόσο επιεικείς.

Η σκηνοθεσία δεν ήταν ούτε κακή, ούτε αναμενόμενη. Ήταν από τα στοιχεία που μας άρεσαν, με μόνη ένσταση, το γεγονός, ότι ο Pacino, είναι κάποιας ηλικίας, και μας φάνηκε χαζό να τον βλέπουμε να τρέχει σαν παιδαρέλι από δω κι από κει. Συνοδευτικά - μικρά δυστυχώς - μουσικά σημεία, έδωσαν και αυτά στο τελικό αποτέλεσμα.

Γενικά, ο λόγος που θα δικαιολογούσαμε κάποιον να δει την ταινία αυτή στο σινεμά, είναι μόνο αν είναι φαν του Al Pacino. Αν σας αρέσει το θρίλερ και η αγωνία όμως, εμείς θα σας προτείνουμε το Fracture...

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 16 Ιουλίου 2007 στις 1:26 μ.μ.  

    αθλια ταινια!κριμα που επαιξε ο al pacino