Έχουμε μια αίσθηση, ότι οι πολεμικές ταινίες θα είναι πανταχού παρούσες, και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα. Και καλά κάνουν βέβαια. Τι γίνεται όμως με αυτές που παίζουν μεταξύ πολεμικής βίας, ιστορικού περιεχομένου, και έρχονται δια χειρός Hollywood; Στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο τουλάχιστον των τελευταίων ετών, δεν έχουμε δει καμμία τέτοια δυστυχώς. Έτσι σειρά του Hollywood να αναλάβει την πρωτοβουλία σε ένα project που είναι σχετικά δοκιμασμένο...

Ο βραβευμένος από την ακαδημία Steven Soderbergh, ετοιμάζει κάτι που θυμίζει πολύ σαν ιδέα το Flags of our Fathers/Letters from Iwo Jima. Το θέμα είναι ο Che και η επανάσταση στην Κούβα, και βεβαίως θα γυριστεί από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η μια ταινία θα ονομάζεται Guerilla, και η άλλη The Argentine, και είναι προγραμματισμένες να προβληθούν μέσα στο 2008. Πρωταγωνιστής και στις δυο θα είναι ο επίσης βραβευμένος με αγαλματάκι Benicio del Toro, ο οποίος και θα υποδύεται τον Che Guevara.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει, αφού το χρονοδιάγραμμα της ταινίας είναι αρκετά πιεστικό. Εμείς στην Ελλάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την ταινία, προς το τέλος του 2008.

+ Greekmarks.com