SherryBaby (2006) [7/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος: SherryBaby
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Laurie Collyer

Πρωταγωνιστές:
Maggie Gyllenhaal, Brad William Henke, Ryan Simpkins
Διάρκεια:
96 λεπτά

Ίσως η πιο αξιόλογη κοινωνική ταινία του 2006 θα πούμε έτσι σύντομα. Μπαίνοντας στην υπόθεση της ταινίας, βρίσκουμε μια
μάνα - πρώην ναρκωμανή που βγαίνει από τη φυλακή, και μέσα από τις πολλές αντιξοότητες της ζωής, προσπαθεί να ξαναχτίσει ότι γκρεμίστηκε γι'αυτήν και να κερδίσει την κόρη της.

Ενδεχόμενα οι περισσότεροι από εσάς να θεωρήσουν ότι πρόκειται για κάτι τετριμμένο που όλοι έχουμε ξαναδεί. Δεν θα πέσετε έξω, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι κακό. Το δυνατό σημείο της ταινίας όπως καταλαβαίνετε είναι οι ερμηνείες. Τέτοιου είδους ταινίες άλλωστε , δεν επαφίενται σε χλιαρές ερμηνείες κυρίως είτε λόγω θεματολογίας, είτε λόγω σεναριακών δυσκολιών (τους οποίους εν προκειμένω κρίνουμε σκόπιμο να μην αναφέρουμε για ευνόητους λόγους).

Η μικρή Maggie Gyllenhaal, μεγάλωσε και μάλιστα επικίνδυνα. Η ταινία αυτή μας έδωσε την πιο μεστή και γεμάτη πάθος ερμηνεία της, ξεπερνώντας άνετα θα παρατηρούσαμε τις πρακτικές δυσκολίες των γυμνών σκηνών και της έκθεσης του κορμιού της. Μας αφόπλισε με τον τόνο της φωνής της και τις αβίαστες κινήσεις της, και τελικά με τον τρόπο που αποζήτησε ουσίες, μας έκανε να σκεφτούμε ότι μάλλον είναι αρκετά ελκυστικές. Καθόλα πειστική, και σίγουρα σχεδόν όλη η δύναμη της ταινίας.

Για να μην αδικούμε όμως και το υπόλοιπο καστ, να πούμε ότι άλλη μια πολύ καλή ερμηνεία που απολαύσαμε επίσης είναι αυτή της μικρής
Ryan Simpkins, η οποία ήταν συγκινητική. Επίσης συγκινητική ήταν και η σκηνοθεσία, αφού πλησίασε με προσοχή ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτά που πραγματεύεται το σενάριο, συν το γεγονός ότι δεν ωθεί το μυαλό σε σκέψεις, απλά προωθεί τη γυμνή αλήθεια από μια -όσο περισσότερο γίνεται- αντικειμενική σκοπιά. Πολύ όμορφη επίσης η μουσική επένδυση της ταινίας, η οποία πλαισίωσε όμορφα την εικόνα πάνω στο πανί...

Συνοψίζοντας, για όσους ενδιαφέρονται, να τους δώσουμε μια λέξη την εικόνα που είδαμε: συγκινητική!

+ Greekmarks.com