Από τις λίγες, για να μην πούμε ελάχιστες, φορές που "ξένες" εταιρείες μπλέκονται σε παραγωγές εξ' ανατολών, είναι και αυτή, της εμπλοκής της Universal σε Ιαπωνική παραγωγή ταινίας δράσης με πρωτότυπο τίτλο Middonaito Iguru, δηλαδή The Midnight Eagle.

Τα ιαπωνικά στούντιο Shochiku, και η Universal στην Ιαπωνία, έκαναν τη συμφωνία τους πράξη, για συμπαραγωγή της δεύτερης σε αυτήν την ταινία δράσης, με απώτερο σκοπό, να δώσουν λίγο από το γκλάμουρ του Hollywood στις ούτως ή άλλως πολύ προσεγμένες -και αξιοπρόσεκτες εκτός των άλλων- ιαπωνικές παραγωγές... Το σενάριο της ταινίας αφορά σε πιθανή συμπλοκή που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ιαπωνικές δυνάμεις με άγνωστη δύναμη, μετά από συντριβή αμερικάνικου αεροσκάφους τύπου stealth σε βουνοπλαγιά, και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Tetsuo Takashima.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, το γεγονός ότι παρόλο που η παραγωγή δεν θα ξεπερνά τα 15 εκ $, έλαχε της εξέχουσας προσοχής των αντίστοιχων επίσημων στρατιωτικών υπηρεσιών και υπουργείων της χώρας, κάτι που υποθέτουμε της δίνει μια άλλη αξία, τουλάχιστον μέχρι να δούμε ιδίοις όμασι κάτι άλλο... Η ταινία προβλήθηκε ήδη στις Η.Π.Α στις 2 του μηνός, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για προβολή της στην Ευρώπη.

+ Greekmarks.com