Shrek the Third (2007) [7/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος:
Shrek ο τρίτος

Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κωμωδία καρτούν
Σκηνοθεσία:
Chris Miller, Raman Hui
Πρωταγωνιστές:
-

Διάρκεια:
92 λεπτά

Τη γνωστή συνταγή των δυο επιτυχημένων προηγούμενων ταινιών με πρωταγωνιστή το Shrek, ακολουθεί και αυτή, και μας αφήνει με μια γλυκιά γεύση, και σίγουρα ικανοποιημένους! Αυτή τη φορά, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζεύγος των τεράτων, πέρνοντας τα ηνία της διαδοχής στο θρόνο... Κακοί των παραμυθιών, δολοπλοκίες και ίντριγκες, είναι τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν, πάντα μέσα από ένα σκόπευτρο βολικό για το παιδικό μάτι, και με πολλή πολλή μαγεία...

Η ταινία παρόλ'αυτά, τόσο με το χιούμορ της, όσο και τα μικρά -στα παιδικά μάτια- ζητήματα που πραγματεύεται, είναι πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα ακόμα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Μπαίνοντας στο ζουμί των πραγμάτων, το σενάριό της, χωρίς να είναι ξεχωριστό ή πρωτοπόρο, καταφέρνει να μη μας βαρύνει, και να μας χαρίσει πραγματικά ξεκούραση! Για άλλη μια φορά δε, οι διάλογοι και το υπόβαθρό τους, είναι κατάλληλα για παιδιά, χωρίς να είναι βαρετά για όλους τους υπόλοιπους.

Εξαιρετική δουλειά για άλλη μια φορά έγινε στο τμήμα των οπτικών εφέ. Γραφικά που αντικατοπτρίζουν ακριβώς, τη σεναριακή ακρίβεια σχεδόν στο καθετί, και καθρεπτίζουν ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, χωρίς να γίνονται "γραφικά", είναι και από τα δυνατότερα σημεία της ταινίας. Σκηνοθετικά είδαμε καινοτομίες, που δεν έδωσαν αισθητή ώθηση στη δράση, έκαναν όμως τα όσα είδαμε, πιο παραμυθένια. Στα μετώπισθεν, σημαντικά όμως, η πολύ καλή μουσική επένδυση, και η μεταγλώττιση των γνωστών και αγαπημένων μας Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas και Julie Andrews.

Μια από τις πρόσφατες ταινίες καρτούν που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας...

Για να δείτε το τρέιλερ, και πληροφορίες και νέα για τη σειρά ταινιών Shrek, επισκεφθείτε και τα παρακάτω post.

+ Greekmarks.com