Ελληνικός Τίτλος: Μόλις Χώρισα
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος,Άγγελος Φραντζής
Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Μακρυπούλια,Γιάννης Τσιμιτσέλης,Ελισάβετ Κωνσταντινίδου,Μαρία Λεκάκη,Αννα Μονογιού,Σήφης Πολυζωίδης,Γιώργος Καραμίχος
Διάρκεια: 95 λεπτά

Υπόθεση
Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη κοπέλα, με τους φίλους της, την αγάπη την τον Πέτρο, τη μαμά της και μια ζωή χαρισάμενη. Όλα αυτά μέχρι την αποφράδα ημέρα των γενεθλίων της -ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου- οπότε και ο καλός της ανακοινώνει με μήνυμα στον τηλεφωνητή την απόφαση του χωρισμού τους.Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν έτσι να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της και έτσι κάπως αρχίζει η κωμικοτραγική ιστορία μας.

Αξιολόγηση
Στις 14 Φεβρουαρίου φέτος γιόρτασαν και οι χωρισμένοι. Έτσι έλεγε τουλάχιστον το πολύ καλό teaser της ταινίας που μαζί με το πολύ πετυχημένο remix της λαϊκής επιτυχίας "Νύχτα Στάσου" μας άνοιξαν την όρεξη για την καινούργια δουλειά του Βασίλη Μυριανθόπουλου που υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία.Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο πολύ πετυχημένο θεατρικό έργο, αποτελεί και την πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια της Ζέτας Μακρυπούλια που μαζί με το Γιάννη Τσιμιτσέλη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς μας υπόσχονται μια διασκεδαστική κωμωδία για ένα θέμα... τραγικό!

Το "Μόλις Χώρισα" είναι όντως μια διασκεδαστική και κεφάτη ταινία που πρέπει να δείτε με καλή διάθεση και χωρίς πολλές απαιτήσεις για να είστε σίγουροι πως θα περάσετε καλά. Πρόκειται για μια ταινία με αρκετές καλές ατάκες(προσαρμοσμένες βέβαια λίγο στην τηλεοπτική πραγματικότητα) και επίσης αρκετά κωμικά στοιχεία. Χρησιμοποιεί τα λίγο-πολύ γνωστά και δοκιμασμένα αστεία, σερβιρισμένα όμως με έναν τρόπο αρκέτα έξυπνο και πρωτότυπο ώστε να καταφέρνει να σε κάνει αν όχι να γελάσεις δυνατά σίγουρα να χαμογελάσεις σε πολλά σημεία. Από άποψη ερμηνειών, οι ηθοποιοί είναι σε μεγάλο βαθμό μετρημένοι και καλοκουρδισμένοι με την ερμηνεία του Σήφη Πολυζωίδη ως Μήτσου να ξεχωρίζει ενώ ιδιαίτερη και πρωτότυπη είναι και η μουσική επένδυση της ταινίας η οποία είναι βασισμένη στις διασκευές γνωστών λαικών τραγουδιών από τους Micro. Στα αρνητικά της ταινίας τώρα το γεγονός πως τα γεγονότα της διαδραματίζονται σ΄ένα μόλις βράδυ περιορίζει κάπως την υπόθεση δημιουργώντας έτσι μια μικρή κοιλιά κάπου στη μέση ενώ φέρνει αναπάντεχα και κάποιες επαναλήψεις. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι οι διαφημίσεις των χορηγών που ήταν λιγάκι εκνευριστικές και ορισμένες φορές κάπως-πως να το πω κομψά..-ξεκάρφωτες!

Γενικά λοιπόν πρόκειται για μια ταινία φτιαγμένη με πολύ κέφι που μπορεί να σας κάνει να γελάσετε αρκετά, παρόλο που δεν έχει κάτι καινούργιο να πει και δεν ξεφεύγει από τα κλασσικά (αφού γίνονται συχνά) για την ελληνική κινηματογραφική πραγματικότητα λάθη.+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 23 Απριλίου 2008 - 1:43 μ.μ.  

    Πότε κυκλοφορεί σε DVD;