The Eye (2008) [4/10]

Το έγραψε ο/η gianna | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Το μάτι
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: David Moreau, Xavier Palud
Πρωταγωνιστούν: Jessica Alba,Alessandro Nivola,Parker Posey...
Διάρκεια: 97 λεπτά

Υπόθεση
Μια τυφλή κοπέλα μετά από 19 ολόκληρα χρόνια και ύστερα από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση ματιού (κερατοειδούς για την ακρίβεια)ξαναβρίσκει την όραση της.Η ευτυχία της όμως θα μετριαστεί όταν θα αρχίσει να "βλέπει" διάφορα παράξενα και τρομακτικά φαινόμενα . Μόνος τρόπος για να απαλλαγεί από αυτόν τον εφιάλτη είναι να βρει τον δωρητή του μοσχεύματος και να μάθει την ιστορία του.

Αξιολόγηση
Όπως μια μια όλες οι εξαιρετικής έμπνευσης και άγριας ομορφιάς ταινίες τρόμου του Ασιατικού Κινηματογράφου αμερικανοποιούνται , έτσι και το πολύ καλό “Gin gwai” του 2002 δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα. Συνήθως το αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι φτηνό και πρόχειρο και ουδεμία σχέση έχει με το πρωτότυπο αλλά αποφάσισα να δω το “Eye” μια και μου άρεσε η πρώτη ταινία αλλά και γιατί την σκηνοθεσία αναλαμβάνουν οι David Moreau και Xavier Palud , σκηνοθέτες του πολυσυζητημένου “Ills” που αν και δεν έχει και τρομερή υπόθεση έχει μια σίγουρα εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς οι προσδοκίες μου δεν επαληθεύτηκαν. Το “ Eye” αντίθετα με την ταινία στην οποία βασίστηκε είναι ένα θρίλερ της σειράς και τίποτα παραπάνω. Έχει μερικές απότομες οπτικά και ηχητικά σκηνές που μπορεί να σε πετάξουν για λίγο από το κάθισμα σου έχει και την πολύ όμορφη Jessica Alba αλλά τίποτα παραπάνω. Η σκοτεινά φωτισμένη του ατμόσφαιρα δεν σε πείθει και πολύ, τα φαντασματάκια πέρα δώθε κάπου τα έχουμε ξαναδεί και η καημένη Αlba που είναι πολύ όμορφη το είπαμε, δεν καταφέρνει να μας πείσει με τα ερμηνευτικά της προσόντα κάνοντας όλη την υπόθεση να μοιάζει τραγικά ψεύτικη.

Γενικά αν θέλετε θρίλερ και δεν έχετε δει το “Gin gwai” νομίζω πως θα περάσετε καλύτερα αν ενοικιάσετε το DVD και μείνετε να το δείτε στο σπίτι. Αν πάλι επιμένετε να πάτε cinema δοκιμάστε αλλά μην περιμένετε και πολλά. Αν έχετε δει το πρωτότυπο τέλος απλά μην κάνετε τον κόπο.. Κρίμα είναι!

+ Greekmarks.com