Feast of love (2007) [4/10]

Το έγραψε ο/η gianna | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Πάνω απ΄όλα ο έρωτας
Είδος: Αισθηματική, Δράμα
Σκηνοθεσία: Robert Benton
Πρωταγωνιστές: Morgan Freeman,Greg Kinnear,Radha Mitchell,Selma Blair,Alexa Davalos
Διάρκεια: 102 λεπτά

Υπόθεση
Σε μια γειτονιά κάπου στο Όρεγκον ένας ηλικιωμένος καθηγητής πανεπιστημίου με τη γυναίκα του, ένα νεαρό ζευγάρι, ένας απογοητευμένος μεσήλικας, μια αγανακτισμένη μεσίτρια και μερικοί ακόμη αναζητούν την αγάπη, το νόημα της καθώς και πως αυτή επηρεάζει τις ζωές τους.

Αξιολόγηση
Με το που είδα πως λέγεται η ταινία, ομολογώ πως δίστασα να τη δω. Ταινίες που πραγματεύονται τέτοια θέματα είναι πάντα ένα ρίσκο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με δεδομένα τα μεγάλα ονόματα της ταινίας - Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Robert Benton, ένα για Σκηνοθεσία ("Κράμερ Εναντίον Κράμερ") και ένα για Πρωτότυπο Σενάριο ("Για Μια Θέση Στην Καρδιά") αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία ενώ οι Morgan Freeman, Greg Kinnear("Little Miss Sunshine") και Selma Blair κρατούν κάποιους από τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους- σκέφτηκα πως το ρίσκο αξίζει. Ρίσκαρα λοιπόν και μάλλον απογοητεύτηκα.

Η ταινία που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Charles Baxter παρακολουθεί τις ζωές απλών ανθρώπων και παρουσιάζει πως αυτές επηρεάζονται από τον έρωτα. Τίποτα το καινούργιο δηλαδή. Και ενώ θα περίμενε κανείς να προσπαθήσει έστω να γλιτώσει από κοινοτυπίες κάνει το ακριβώς αντίθετο πέφτοντας σε αφόρητα κλισέ που ελπίζεις κάθε φορά που τ΄ακούς πως θα ΄ναι η τελευταία. Μάταια όμως. Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει όμως οι ατάκες της ταινίες μοιάζουν απελπιστικά κρύες και συνηθισμένες. Σκηνοθετικά αν και γίνεται προσπάθεια ώστε να αναλυθούν όσο είναι δυνατόν οι χαρακτήρες, κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται αφού το πλήθος των συναισθημάτων, προβλημάτων και καταστάσεων που βιώνουν ή θα έπρεπε να βιώνουν οι ήρωες είναι τεράστιο και δύσκολα αναλύεται.Το μόνο δυνατό σημείο της ταινίας είναι το τέλος που είναι κάπως σκληρό, αλλά κι αυτό μοιάζει να εκβιάζει συναισθήματα.

Από άποψη ερμηνειών οι Morgan Freeman και Greg Kinnear κάνουν ότι μπορούν αλλά χωρίς υποστήριξη δεν καταφέρνουν να μας πείσουν ιδιαίτερα.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν αν δεν είστε φαν της συγκεκριμένης κατηγορίας ταινιών και δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε τα ίδια και τα ίδια καλύτερα να την αποφύγετε.

+ Greekmarks.com