Vantage Point (2008) [7/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 1 Σχόλια »



Ελληνικός Τίτλος: Σημείο Υπεροχής
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Pete Travis
Πρωταγωνιστούν: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Bruce McGill
Διάρκεια: 90 λεπτά

Το Vantage Point μας παρουσιάζει από οκτώ διαφορετικές οπτικές γωνίες την απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών...

Μια ταινία δράσης που αποτυπώνεται τέλεια από τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Pete Travis. Με μια πρωτότυπη ,σχετικά, ιδέα και με ένα γρήγορο αγωνιώδες ρυθμό το Vantage Point γίνεται μια εντυπωσιακή ταινία δράσης που θα ζήλευαν πολλοί σκηνοθέτες για το τρόπο που το παρουσιάζει ο Travis.

Το σενάριο αρκετά έξυπνο, αν και στις πρώτες οπτικές γωνίες αρχίσαμε να βαριόμαστε. Ευτυχώς όμως πριν πάρει το έργο την κάτω βόλτα τότε η ταινία είναι που πατάει γκάζι. Γρήγορες σκηνές, μια πολύ καλή σκηνή καταδίωξης, σκηνές που χτυπάνε κόκκινο και σου κόβουν την ανάσα. Σε αυτό φυσικά εκτός από το καλό σενάριο και την άψογη σκηνοθεσία βοηθάνε και οι πολύ καλές ερμηνείες. Ξεχώρισαν ο Dennis Quaid, ο οποίος ήταν εκπληκτικός, βγαλμένος από τα παλιά και ο Forest Whitaker που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Μελανό σημείο της ταινίας είναι ότι καταντάει να είναι μια τεράστια προπαγάνδα, ταινία που νομίζεις ότι χρηματοδοτείται από τον Λευκό Οίκο. Όσο και να μας το πλασάρουν ποτέ δεν θα μας κάτσει καλά ο Πρόεδρος ως "ήρωας" και "καλό παιδί"...

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. gianna // 29 Μαρτίου 2008 στις 11:23 μ.μ.  

    Είδα κ εγώ την ταινία κ σχημάτισα ακριβώς την ίδια άποψη. Πολύ ωραία ιδέα, πολύ καλά δοσμένη,έντονη δράση, ανατροπές με μόνο σημείο που κάπως με χάλασε αυτό που κ εσύ παρατήρησες, του καλού προέδρου. Δεν βαρίεσαι όμως.. άξιζε!