5 λεπτά ακόμα (2006) [7/10]

Το έγραψε ο/η Κων/νος Λεονταράκης Χ. | with 1 Σχόλια »




Είδος: Μαύρη Κωμωδία
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντη, Φάνης Μουρατιδης, Χρήστος Βαλαβανιδης, Μέλπω Ζαροκωστα, Ισαβέλλα Βλασιαδου, Μαρία Σολωμου, Γιώργος Καραμίχος
Εταιρία Παραγωγής: ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ξανθόπουλος


Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και η Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή) είναι ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι. Κάτι όμως χαλάει τον μεγάλο αυτό ερωτα. Κάτι πολύ ενοχλητικό που ακούει στο όνομα ζήλια..

Μετά από ένα τρακάρισμα (λόγο ζήλιας φυσικά) ο Τάσος χάνει τη ζωή του, και εκεί ο σκηνοθέτης μας περνά στην "μετά-θάνατο ζωή" στην οποια ο Τάσος δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτος του να παρακολουθεί τα γεγονότα. Εκεί ξεκινάνε και οι ρόλοι του Δημήτρη Πιατά και του Χρήστου Βαλαβανίδη οπου ως αρχάγγελοι πρέπει να τον ενημερώσουν για την κατά κάποιο τρόπο παράταση που του δίνει ο "μεγάλος" για να ταχτοποιήσει όλους τους ανοιχτούς του λογαριασμούς.

Αυτή η παράταση είναι 5 λεπτά, αλλα όπως καταλαβαίνει στην πορεία και ο πρωταγωνιστής δεν είναι 5 απλά λεπτά, αλλά 5 πολύτιμα λεπτά που δυστυχώς δεν του αρκούν..

Στα - της ταινίας είναι η μέτρια σκηνοθεσία, και το τέλος που θα περιμέναμε πιο ασυνήθιστο.
Στα + της ταινίας είναι το πολύ καλο cast και η ερμηνείες τον πρωταγωνιστών

Στην ταινία πιστεύω πως αξίζει ένα 6.5 αλλα λόγο ελληνικής παραγωγής, η στρογγυλοποίηση θα γίνει προς τα πάνω.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Lela // 16 Απριλίου 2008 στις 1:55 μ.μ.  

    Η ταινία μου φανηκε πολύ μετρια και κριμα γιατι και πολύ καλούς πρωταγωνιστές είχε-Πιατά, Βαλαβανίδη, Χαραλομπόπουλο Βλαντη Μουρατίδη κτλ και έξυπνη ιδέα και potential αλλά το χάνει κάπου...Νομίζω στην υλοποίηση του σεναρίου, κάτι οι διάλογοι κάτι η κοιλιά που κανει σε σημεία στο τέλος..Στην προσπάθεια να ξεφύγει από τη νόρμα της τηλεοπτικής παραγωγής νομίζω ο σκηνοθέτης εφτασε στο άλλο άκρο.