Ελληνικός Τίτλος: Αλιεν εναντίον Κυνηγού 2
Είδος: Επιστημονική Φαντασία
Σκηνοθεσία: Colin Strause, Greg Strause
Πρωταγωνιστούν: Steven Pasquale, Reiko Aylesworth, John Ortiz, Johnny Lewis
Διάρκεια: 86 λεπτά

Η υποθεση ξεκινα εκει που μας αφησε η προηγουμενη. Το χαριτωμενο Αλιεν μεταφερεται στο διαστημοπλοιο των Κυνηγων και γινεται ενας μικρος χαμος με αποτελεσμα αυτο να "ξανα"πεσει στην γη.. Μια μικρη πολη λοιπον, του Κολοράντο (ΗΠΑ), θα αποτελεσει το πεδιο μαχης της δευτερης συνεχειας του AVP (Aliens vs Predator). Ανθρωποι εναντιον Αλιεν και Κυνηγου, Κυνηγος εναντιον ανθρωπων και Αλιεν, Αλιεν εναντιον ολων..

Εχουμε να κανουμε με μια αξιοπροσεκτη ταινια Sci Fi που βασιζεται στα Aliens και στους περιφημους πλεον, Predators. Δεν θα δουμε ουτε ανατροπες στην πλοκη, ουτε ιδιαιτερες εκπληξεις. Δεν θα συναντησουμε αξιολογους ηθοποιους, ουτε υπεροχα τοπια με δραματικη μουσικη υποκρουση.

Θα βουτηξουμε στο πεδιο της μαχης, θα ευχαριστηθουμε σφαγη, καλογυρισμενες μαχες, αγχωτικες σκηνες, αιμα, σαλιαρα αηδιαστικα Alien και εναν υπερτατο αρχιΚυνηγο ο οποιος θα τα τακτοποιησει μια χαρα (ή τουλαχιστον ετσι νομιζουμε).

Η σκηνοθεσια ειναι αρκετα γρηγορη, με εξαιρεση καποιες σκηνες οι οποιες ειναι μαλλον περιττες και δεν ταιριαζουν στο υφος της ταινιας που προσπαθουν να δωσουν εναν τονο "ποιοτητας" στο συνολο. Η φωτογραφια ειναι αψογη, τονιζοντας την σκοτεινοτητα του συνολου αλλα ταυτοχρονα αναδεικνυοντας τις επιμαχες σκηνες.

Αυτο που μου αρεσε αρκετα ηταν τα εφε. Τα οπτικα εφε (συμπεριλαμβανομενου και του μακιγιαζ, στολες κτλ) ειναι βεβαιως φουτουριστικα αλλα ταυτοχρονα αληθοφανη και πειθουν στο συνολο της ταινιας. Τα εφε ηχου ακολουθουν αλλα ισως χρειαζοταν λιγη περισσοτερη δουλεια στον τομεα αυτο.

Αποκορυφωμα των εφε αλλα και ισως του σεναριου, αποτελει το υβριδικο Αλιεν (τυφλα να εχει η Toyota) που εχει αρκετα στοιχεια απο τον Κυνηγο (ακομα και τα ραστα μαλλια!).

Παραπανω λογια δεν χρειαζονται. Δεν υπαρχουν ερμηνειες και αλλα δραματικα στοιχεια να αναλυσουμε. Δεν ειναι οσκαρικη ταινια και απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο.

Για τους φιλους των Κυνηγων ή των τρομακτικων Αλιεν, με μπυρα και πιτσα (αν και το φαι δεν ειναι η καλυτερη προταση) αξιζει 6/10 κατα την διαφορετικη απο του IMDB (5,2/10) γνωμη μου.

+ Greekmarks.com