In Bruges (2008) [7/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 1 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Αποστολή στην Μπριζ
Είδος: Κωμωδία, δράμα
Σκηνοθεσία: Martin McDonagh
Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Brendan Gleeson
Διάρκεια: 107 λεπτά

Το "Αποστολή στην Μπριζ" αφορά δύο πληρωμένους δολοφόνους που θα καταφύγουν στο Βέλγιο μετά από μια αποστολή περιμένοντας οδηγίες για την επόμενη. Η ταινία δεν είναι μια καινούργια περιπέτεια. Για την ακρίβεια δεν είναι καν περιπέτεια. Μία έξυπνη ταινία μεταξύ δράματος και μαύρης κωμωδίας που πατάει πάνω σε ένα πανέξυπνο σενάριο.

Ο σκηνοθέτης Martin McDonagh στην αρχή θα μας καλωσορίσει περίτεχνα στην πόλη της Μπρίζ και θα μας την παρουσιάσει παραμυθένια με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τα ωραία κανάλια.

Η συνέχεια ακόμα καλύτερη. Το χιούμορ που ακολουθεί είναι εκπληκτικό. Η μία ατάκα διαδέχεται την άλλη ενώ ατάκες με σεξιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο υπόθηκαν τόσο επιδέξια που δεν πείραζαν καθόλου. Ενώ μέσα από το χιούμορ καταφέρνει να συνδυάσει και το δράμα με την περιπέτεια, μια ταινία που τα περιέχει όλα.

Ευχάριστη έκπληξη ο Colin Farrell που είναι εκπληκτικός , σίγουρα στο καλύτερο ερμηνευτικά ρόλο του, ενώ επίσης και ο Brendan Gleeson δένει πολύ καλά με τον πρώτο όπου και αυτός με την σειρά του μας δίνει πολύ καλή ερμηνεία ειδικά στο δραματικό κομμάτι.

Η ταινία είναι ίσως η πιο διασκεδαστική ταινία που έχω δει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι σίγουρα αξίζει να την δείτε.

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 5 Απριλίου 2008 στις 8:02 μ.μ.  

    Την είδα και εγώ εχθές. Πολύ καλή ταινία..