Tropic Thunder (2008) [4/10]

Το έγραψε ο/η Κων/νος Λεονταράκης Χ. | with 0 Σχόλια »



Είδος: Δράση
Σκηνοθεσία: Ben Stiller
Σενάριο: Ben Stiller, Justin Theroux, Etan Cohen
Παραγωγή: Ben Stiller, Stuart Cornfeld, Eric McLeod
Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Robert Downey Jr. , Jack Black, Jay Baruchel, Brandon T. Jackson, Steve Coogan
Διάρκεια: 107 λεπτά

Βρισκόμαστε στα γυρίσματα ταινίας με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ. Αυτή η πολεμική ταινία με το τεράστιο budget και τους ακριβοπληρωμένους άχρηστους ηθοποιούς θα καταφέρει να γίνει επιτυχία χάρη σε ανθρώπους σαν τον τρελαμένο παραγωγό της που θα δημιουργήσουν πραγματικές σκηνές ρίχνοντας τους ηθοποιούς στο στόμα του λύκου.

Μια από τις πρώτες κωμωδίες της σεζόν και μάλλον και μια από τις χειρότερες είναι η πολυαναμενόμενη τροπική καταιγίδα που περισσότερο καταστροφικό τυφώνα θυμίζει παρά καταιγίδα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μερικά από τα μεγάλα ονόματα του χόλιγουντ κάτι που σώζει το όλο εγχείρημα από την καταστροφή.
Όμως η μέτρια σκηνοθεσία και η υπερβολή δεν σώζονται από καλούτσικες ερμηνείες.

Το σενάριο διαθέτει έξυπνες ιδέες αλλά πολύ λίγες από αυτές είναι χρονικά σωστά τοποθετημένες.
Οι περισσότεροι διάλογοι περιλαμβάνουν χοντροειδή αστεία που φτάνουν ακόμη και στο σημείο να θίγουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό δεν τιμά ιδιαίτερα τους σχετικά άπειρους σεναριογράφους που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στις υποτιθέμενες σκηνές άφθονου γέλιου.

Ωστόσο, θα ήταν τραγική παράληψη να μην αναφέρω στα λίγα θετικά της ταινίας την υπέροχη ερμηνεία του Tom Cruise σε ρόλο έκπληξη που καταφέρνει μόνο σε λίγα λεπτά να μαγέψει και στο φινάλε να κλέψει την παράσταση.
Επίσης αρκετά καλή ήταν η αρχική ιδέα για την σεναριακή βάση αλλά και η "ταινία μέσα σε ταινία" που έχουμε καιρό να δούμε.

+ Greekmarks.com