Lady in the Water (2007) [ 6/10 ]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος:Lady in the Water
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Φαντασία, Μυστήριο
Σκηνοθεσία: M.Night Shyamalan
Πρωταγωνιστές: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Freddy Rodríguez, Jeffrey Wright
Διάρκεια: 110 λεπτά

Ο M.Night Shyamalan επέστρεψε με μια ταινία η οποία σίγουρα δεν ξεφεύγει από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει. Το βασικό στοιχείο της ταινίας, είναι για μια ακόμη φορά ο αιφνιδιασμός, και η αίσθηση μέχρι το τελευταίο λεπτό, πως τίποτα δεν είναι προβλέψιμο.

Ως συγγραφέας, και ως σκηνοθέτης της ταινίας, ο Shyamalan, έβαλε σίγουρα την ιδιαίτερη πινελιά του, και για να είμαστε και πιο δίκαιοι απέναντί της, μας σύστησε καινούρια στοιχεία. Διάχυτο το ξεχωριστό χιούμορ του, χωρίς να λείπουν συγκινητικές σκηνές, και δράση από το έργο.

Η ιστορία αφορά σε έναν συνηθισμένο διαχειριστή συγκροτήματος κατοικιών, του οποίου η μοίρα επιφύλασσε μια αναπάντεχη γνωριμία με μια νύμφη του νερού. Το παραμύθι γίνεται πραγματικότητα, και η νύμφη καλείται να γυρίσει εκεί που ανήκει, έχοντας αλλάξει το ρου της ιστορίας με την επαφή της με τους ανθρώπους.

Πρωταγωνιστές είναι οι Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Freddy Rodríguez, και Jeffrey Wright. Η πολύ καλή ερμηνεία των Giamatti και Howard, δίνει ένα ξεχωριστό αέρα στην ταινία. Οι συνομιλίες, ο τρόπος που είναι δοσμένα τα πράγματα σκηνοθετικά και σεναριακά, η ροή των γεγονότων, είναι εύληπτα από το θεατή, και ενώ τον κρατούν σε διαρκή εγρήγορση, τoν ξεκουράζουν παράλληλα, μέσα από απλές απαντήσεις σε βαθιά ερωτήματα που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.

+ Greekmarks.com