Ελληνικός Τίτλος: Οι Πειρατές της Καραϊβικης: Στο τέλος του κόσμου
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Gore Verbinski

Πρωταγωνιστές:
Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush

Διάρκεια: 168 λεπτά

Όπως αρκετοί από εσάς, έτσι και εμείς, είχαμε μια σχετική ανυπομονησία για να δούμε το τελευταίο όπως αποδείχθηκε μέρος των διάσημων πια πειρατών. Μόλις την είδαμε για να είμαστε ακριβείς, και μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά πλέον, όχι πια...

Η ταινία αυτή τη φορά, πραγματεύεται την περιπέτεια στην οποία μπαίνουν οι γνωστοί μας ύποπτοι, μετά από αμέτρητες συνωμοσίες και πισωμαχαιρώματα, που περιπλέκουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Θα μας επιτρέψουν όμως οι φίλοι του όλου concept, να τους πούμε ότι απογοητευτήκαμε πολύ από αυτή την ταινία.

Αρχίζοντας με τα βασικά, το σενάριο ήταν πολύ μα πολύ τραβηγμένο, και κουραστικό. Τράβηξε σε μάκρος καταστάσεις που δεν βοηθούσαν σε τίποτα, και εν τέλει δεν προωθούσε την ιστορία. Κατά τα άλλα, αδίκησε ρόλους-όπως αυτόν του Johnny Depp- και με εξαίρεση αρκετά χιουμοριστικά σημεία,τα οποία δεν ήταν όλα πετυχημένα, ήταν παντελώς αδιάφορο.
Οι ερμηνείες δεν ήταν επίσης τίποτα το εξαιρετικό, με μοναδικό ζώντα φάρο, τον υπερταλαντούχο Depp.

Σκηνοθετικά, ήταν βαρετή, με δυνατά σημεία αρκετά από τα χιουμοριστικά, και ορισμένα πανοραμικά πλάνα από τα ομολογουμένως υπέροχα σημεία γυρισμάτων. Μουσικά είχαμε πάλι το γνωστό θέμα και των άλλων δυο ταινιών, και να μην παραλείψουμε να πούμε ότι τα οπτικά εφέ ήταν αξιολογότατα.

Η τελευταία μας παρατήρηση, αφορά σε ότι είδαμε στο σινεμά. Πιτσιρίκια ηλικιών από 8 μέχρι και 14, μας έκαναν να σκεφτούμε τι ωθεί τελικά τους γονείς να φέρνουν τα τέκνα τους στις αίθουσες. Η Disney, μάλλον έπαιξε το ρόλο της, και μόνο η ιστορία θα δείξει το αποτέλεσμα. Από εμάς, αν δεν σας φαίνεται απαγορευτική η διάρκεια της ταινίας, σας συστήνεται να τη δείτε μόνο αν έχετε δει και τις άλλες δυο...(η ταινία δεν είναι αυτοτελής, και λογικά δεν σας ενδιαφέρει αν είστε κάτω του ηλικιακού ορίου των 15)

+ Greekmarks.com