Thank You For Smoking (2006) [7/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Thank You For Smoking
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κοινωνική σάτιρα
Σκηνοθεσία: Jason Reitman
Πρωταγωνιστές: Aaron Eckhart, Katie Holmes, Robert Duvall, J.K. Simmons, William H. Macy, Rob Lowe
Διάρκεια:92 λεπτά

Ο Jason Reitman αποφάσισε να γυρίσει μία ταινία για τον πιο μισητό άνθρωπο στις ΗΠΑ. Ποιος είναι αυτός; Όχι ο Χίτλερ, ούτε ο Μπιν Λάντεν, ούτε κάποια άλλη ιστορική φιγούρα. Η ταινία αφορά τον αντιπρόσωπο δημοσίων σχέσεων της ένωσης καπνοβιομηχανιών.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Christopher Buckley, η όμορφα πρωτοποριακή σκηνοθεσία του Reitman και το τρομερά έξυπνο σενάριο μας δείχνει πως καταφέρνει ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, να ελίσσεται τη στιγμή που, λόγω της δουλειάς του, τον αντιπαθούν και τον "κοντράρουν" σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της χώρας του, εκτός απ' τον γιο του. Και αυτό το καταφέρνει απλά και μόνο επιχειρηματολογώντας.

Αν περιμένετε να δείτε εδώ κάποιου είδους ντοκυμαντέρ υπέρ ή κατά του καπνίσματος, θα απογοητευτείτε. Το φιλμ αυτό είναι μία σάτιρα στην σημερινή κοινωνία των ΗΠΑ, και γενικά όλου του δυτικού κόσμου. Ο Aaron Eckhart μας πείθει με την ερμηνεία του ότι "είναι ο τύπος που μπορεί να ρίξει κάθε γυναίκα στον κόσμο", με λίγη βοήθεια από τις τρομερές όπως πάντα ερμηνείες των Duvall, Macy και Simmons. Ενττυπωσιασμένοι μείναμε και απ' τον μικρό Cameron Bright (X-Men 3), ο οποίος υποδύεται τον γιο του.

Άκρως απολαυστική ταινία, η οποία δίνει μαθήματα στους επίδοξους δημοσιοσχετίστες.

+ Greekmarks.com