Scoop (2006) [6/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος: Scoop
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστές:
Woody Allen, Scarlett Johansson, Hugh Jackman

Διάρκεια: 96 λεπτά

Μια μαύρη κωμωδία, με απολαυστικό για πολλούς περιεχόμενο, για εμάς απλά χαριτωμένη...
Συνήθως, όπου έχει βάλει το χεράκι του ο Woody Allen, πάντα έχει πολύ ψωμί. Ο τύπος αυτός είναι απλά ανεξάντλητος! Συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, και σε όλα υπερπετυχημένος. Ένας γνήσιος κωμικός, και αγαπητή φιγούρα, που τη συμπαθείς από την πρώτη στιγμή που τον βλέπεις.

Πολύ καλές οι ερμηνείες, με κορυφαίες αυτές των Allen και Johansson-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες συμπεριλαμβανομένης και του Jackman, είναι κακές-, αποδίδεται άριστα το ομολογουμένως ενδιαφέρον σενάριο. Βαρετό σε σημεία όμως, μάλλον λόγω σκηνοθεσίας, εγκλώβισε το αποτέλεσμα. Γενικά ήταν χωρίς εκπλήξεις η σκηνοθετική σκοπιά, και ίσως να κούρασαν και κάποια μονόπλανα χωρίς λόγο ύπαρξης.

Πολύ ενδιαφέρουσα ακόμα, είναι η μουσική επένδυση της ταινίας, με κυρίαρχο θέμα, ένα χαρούμενο κομμάτι από τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι. Πέραν όμως αυτού του στοιχείου, δεν ακούσαμε κάτι άλλο που να μας ιντριγκάρει.

Αξιόλογη ταινία, με ανάλαφρο περιεχόμενο, που σίγουρα προτείνουμε στους φαν του Woody Allen, αλλά και σε αυτούς που πέραν όλων βρίσκουν πιο ενδιαφέρον το μπούστο της κυρίας Johansson, ή τα μπράτσα του κυρίου Jackman...


+ Greekmarks.com