Spiderman 3 (2007) [5/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 1 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Spiderman 3
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστές:
Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco

Διάρκεια: 140 λεπτά

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του 2007, είναι σίγουρα και αυτή με την επιστροφή του αγαπημένου μας αραχνάθρωπου. Η συγκεκριμένη ταινία δε, έτι περισσότερο, καθώς έχουμε και την πρώτη επίσημη του Venom. Η ιστορία αυτή τη φορά υποτίθεται ότι έχει να κάνει με την εξωγήινη ''ουσία'' η οποία ζητά απεγνωσμένα ξενιστή, με άμεσο αποτέλεσμα το θανάσιμο εχθρό του Spiderman. Και λέμε υποτίθεται καθώς έχουμε πολλές μα πολλές ενστάσεις για το τι θεωρείται περιπέτεια, και πιο συγκεκριμένα, τι θεωρείται τελικά πετυχημένη τριλογία δράσης...

Αρχίζοντας, θα αφιερώσουμε λίγα λόγια για τη σκηνοθεσία της ταινίας. Ο Sam Raimi, για άλλη μια φορά βάζει τα γυαλιά στους σκηνοθέτες ταινιών δράσης. Καλοζυγισμένα πλάνα(με πολύ καλή συνεργασία με τα οπτικά εφέ), ωραία δοσμένη δράση και σίγουρα πάνω στην πεπατημένη των δυο προηγούμενων ταινιών.

Μεγάλη χαζομάρα τουλάχιστον όμως, θεωρούμε τη δουλειά που έγινε στην επιλογή των σκηνών. Στην ταινία μπήκαν σκηνές οι οποίες κούρασαν πολύ(μην ξεχνάμε ότι η διάρκεια είναι παραπάνω από δυο ώρες ), και λογικά δε θα μας ενοχλούσαν αν ήταν μπόνους υλικό στο DVD. Μιλάμε για ανούσιες σκηνές που δεν βοήθησαν στην πλοκή, και είναι ένα από τα μεγάλα μείον της.

Πηγαίνοντας στο ερμηνευτικό κομμάτι, δεν έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Η μόνη φωτεινή περίπτωση είναι ο James Franco, ο οποίος δίνει μια από τις πολύ καλές ερμηνείες του. Ο Tobey Maguire από την άλλη, σε ένα ρεσιτάλ βλακείας, χάνει το βασικό νόημα, και μας απογοητεύει πλήρως. Να μη σχολιάσουμε δε το απαίσιο emo στυλάκι του όταν φοράει τη στολή του με τον ξενιστή, που τον κάνει να δείχνει σαν τον Σάκη Ρουβά στο Alter Ego(έλεος)! Η Kirsten Dunst επίσης αδιάφορη, πέρασε και δεν ακούμπησε...Να μην ξεχάσουμε ακόμα να πούμε, ότι ο Bruce Campbell μας εντυπωσίασε, δίνοντας μας τη μόνη πραγματικά κωμική ερμηνεία σε όλη την ταινία(παρά την προσπάθεια τους να ελαφρύνουν το κλίμα...).

Προχωρώντας στο σχολιασμό του σεναρίου-πέραν από τα κενά που φανταζόμαστε θα δημιουργήθηκαν από τη μεταφορά του κόμικ, τα οποία οι σεναριογράφοι (Sam και Ivan Raimi)γέμισαν σκηνές κακήν κακώς- έχουμε να πούμε ότι δεν μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι. Περιμέναμε πώς και πώς την εμφάνιση του κακού Venom, και ενώ αγωνιούσαμε πότε με το καλό θα τη δούμε, περιοριστήκαμε μόλις σε ένα καθαρό τέταρτο της ταινίας, να ασχοληθούμε μαζί του. Από τα μεγάλα μείον είναι και αυτό της μελοδραματικής πλευράς των πραγμάτων που δίνεται σε κάθε σχεδόν σκηνή. Πότε κλαίει ο ένας, πότε ο άλλος, και τελικά η ταινία δράσης χάνεται στο δρόμο, και μένουμε με κάτι από τα ίδια(Spiderman & Spiderman 2).

Να δώσουμε τα εύσημά μας στην ομάδα ειδικών οπτικών εφέ, καθώς έκανε πολύ καλή δουλειά, και ήταν σίγουρα από τα δυνατά εφέ που είδαμε τελευταία. Η μουσική επένδυση ήταν επίσης κάτι που κράτησε τα μπόσικα για την ταινία, αφού υπέγραψαν οι Danny Elfman και Christopher Young, μετρ του είδους.

Γενικά και για να κλείσουμε, είναι μια ταινία, που δικαιολογεί μεν τα 260 εκ $ προϋπολογισμό αφού είναι υπερβολικά φλασάτη, αλλά δεν δικαιολογείται για την αίσθηση που αφήνει τελειώνοντας. Μια ακόμα ταινία, που είχε όλα τα φόντα να φανεί και να είναι αξιόλογη παράλληλα, και τελικά αυτοπεριορίζεται σε ένα ράφι βιντεοκλάμπ...

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 9 Μαΐου 2007 στις 11:01 μ.μ.  

    έλεος με αυτό το κλάμα. Την κατάντησαν τηλενουβέλα. Τόσο γέλιο δεν έχω ξαναρίξει σε περιπέτεια.