Happy Feet (2006) [5/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »






Ελληνικός Τίτλος:
Happy Feet

Γλώσσα: Αγγλικά(πρωτότυπο)
Είδος: Κωμωδία καρτούν
Σκηνοθεσία: George Miller, Warren Coleman

Πρωταγωνιστές:
-

Διάρκεια: 109 λεπτά

Η ταινία αυτή ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες καρτούν των τελευταίων ετών.Έτσι λοιπόν είχαμε χρέος να σας την παρουσιάσουμε. Γενικά δεν ήταν άσχημη σαν ταινία, αλλά ήταν σχετικά κουραστική. Το σενάριο έχει να κάνει με έναν αυτοκρατορικό πιγκουίνο, ο οποίος δεν έχει εύκαιρο το χαρακτηριστικό γνώρισμα που έχουν όλοι- το τραγούδι(!)- αλλά στη θέση του το χορό. Αυτό τον διώχνει από τους όμοιούς του και έτσι μπαίνει σε μια περιπέτεια δίχως τέλος...

Δεν έχουμε και πολλά να πούμε, καθώς όλη η ταινία, είναι γυρισμένη στον υπολογιστή. Όμορφα οπτικά εφέ, και καταπληκτικά τοπία τα οποία παγιδεύουν το μυαλό και το μάτι(φανταζόμαστε ότι πρόκειται για πραγματικά μέρη), είναι στα ατού της ταινίας. Σε αυτό να πούμε ότι βοήθησε και η σκηνοθεσία. Σε άλλα σημεία ωστόσο, ήταν μάλλον ανεπαρκής. Το γεγονός ότι τράβηξε εις μάκρος σκηνές κουραστικές, ούτε καν το ενδιαφέρον των παιδιών δεν κράτησε.

Ερμηνευτικά δεν έχουμε να δώσουμε τα εύσημα σε κάποιον, μιας και σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοιου είδους ταινία για να βαθμολογήσουμε τις επιδόσεις τους στην ηθοποιία. Μην ξεχνάμε ότι οι προοπτικές να δείξουν οι ηθοποιοί κάτι παραπάνω είναι ελάχιστες, καθώς μόνο η φωνή τους φτάνει σε εμάς(χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από αυτό και μόνο δεν έχουμε διαπιστώσει ξανά και ξανά το ταλέντο ορισμένων). Κατά τα άλλα, η μουσική ήταν δυνατή επί συνόλου, και έδωσε στην ταινία άλλη πνοή. Μεταξύ των ονομάτων που συμμετείχαν είναι και οι Prince, Pink, και Fat Joe.

Τέλος, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας, στο χιούμορ των σεναριογράφων, καθώς μας έκανε να γελάσουμε εντελώς αβιάστα, και να υπογραμμίσουμε και εμείς με τη σειρά μας, τη σπουδαιότητα ενός από τα πιο καυτά θέματα των ημερών μας-το οποίο είναι και το βασικό μήνυμα της ταινίας- αυτό της μόλυνσης του περιβάλλοντος, και το πώς θα καταπολεμηθεί για να έχουμε και αύριο έναν βιώσιμο πλανήτη.

Μια χαριτωμένη ταινιούλα, που θα δείτε χαλαρά με την παρέα σας, αν έχετε βαρεθεί το σόκιν χιούμορ και τα πιστολίδια χωρίς λόγο.

+ Greekmarks.com