The Simpsons movie (2007) [8/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος:
The Simpsons movie
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Καρτούν, κωμωδία
Σκηνοθεσία: David Silverman
Πρωταγωνιστές: -
Διάρκεια: 87 λεπτά

Πολλοί ήταν οι φίλοι της υπερπετυχημένης σειράς The Simpsons, οι οποίοι περίμεναν την προβολή της ταινίας με αγωνία. Και οι δημιουργοί της όχι μόνο δε μας απογοήτευσαν, αλλά πρέπει να έκαναν και ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα σχετικά με αυτήν, να θέλουν να τη δουν...

Πρόκειται -για εσάς που για κάποιο απίθανο λόγο δεν ξέρετε σχετικά- για την ταινία των αγαπημένων καρτούν εκατομμυρίων ανθρώπων ανα τον κόσμο, την οικογένεια Simpsons. Αυτή η ταινία έρχεται να προσθέσει στην απίστευτη επιτυχία της σειράς -δυστυχώς στην Ελλάδα δεν προβάλλονται τα επεισόδιά της- και έρχεται με το ίδιο γνωστό στυλ που ξέρουμε, το ίδιο καυστικό χιούμορ, και εμπλουτισμένη αυτή τη φορά με κοινωνικές αναφορές στο παγκόσμιο πρόβλημα της μόλυνσης του πλανήτη μας.

Για να ακριβολογούμε, το θέμα που πραγματεύεται είναι καθαρά η μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο μπαμπάς Simpson, Homer, κάνει ένα τραγικό λάθος, μολύνοντας τη λίμνη της πόλης του ανεπανόρθωτα, και βάζει την οικογένειά του σε μπελάδες, καθώς το ρολόι για τον ολοκληρωτικό αφανισμό της πόλης μετράει αντίστροφα.

Το περιβαλλοντικό χάος για το οποίο προσπαθεί να μας ευαισθητοποιήσει η ταινία, δίνεται με τρόπο καταπληκτικό! Δεν βαρεθήκαμε ούτε λεπτό να βλέπουμε, καθώς δεν αναλώθηκαν σε τυπικότητες και τεχνοκρατικά, αλλά μας σέρβιραν τους γνωστούς και αγαπημένους Simpsons, πιο ανθρώπινους από ποτέ! Το χιούμορ εξαιρετικό όπως πάντα, γρήγορες ατάκες και οπτικά τρικ που μας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον είναι μόνο λίγα από τα συν της ταινίας.

Σκηνοθετικά ξεχωριστή, παρόλο που μιλάμε για καρτούν, και δημιουργική με την απόδοση των όσων διαδραματίζονται, μας ταρακούνησε σε πολλά θέματα. Να μην παραλείψουμε δε να δώσουμε τα εύσημα στους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στην οικογένεια και όσους την περιβάλλουν, αφού πραγματικά έκαναν εξαιρετική δουλειά! Μάλλον είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς, και σίγουρα μια ταινία που προτείνουμε ανεπιφύλακτα όλους να δουν!


+ Greekmarks.com