Ελληνικός Τίτλος: Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Γλώσσα: Γαλλικά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Frédéric Forestier,Thomas Langmann
Πρωταγωνιστές: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Αlain Delon, Benoît Poelvoorde,Stéphane Rousseau,Vanessa Hessler
Διάρκεια: 118 λεπτά

Υπόθεση
Οι αγαπημένοι ήρωες του μικρού Γαλατικού χωριού είναι πάλι εδώ. Και όταν λέμε εδώ, εννοούμε εδώ. Όχι στην Αρχαία Ρώμη, ούτε στην Αίγυπτο, αλλά στην Ολυμπία. Ο Αστερίξ(Clovis Cornillac), ο Οβελίξ (Gérard Depardieu)και όλο το γαλατικό χωριό μετακομίζει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Καψουρίξ (Stéphane Rousseau)που ερωτεύεται την πανέμορφη Ελληνίδα πριγκίπισσα Ειρήνη(Vanessa Hessler). Ο Καψουρίξ πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ντροπιάσει τον Βρούτο (Benoît Poelvoorde)γιο του μεγάλου Καίσαρα (Αlain Delon)και να κερδίσει έτσι το δικαίωμα να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Αξιολόγηση
Οι Γάλλοι ήθελαν μια υπερπαραγωγή και τα κατάφεραν. Η καινούργια ταινία των αγαπημένων σε όλους Γαλατών κόστισε 90 εκατομμύρια ευρώ και κέρδισε έτσι τον τίτλο της ακριβότερης Ευρωπαϊκής Παραγωγής. Που ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα? Στα λαμπερά ονόματα των guest, στα προσεγμένα κοστούμια και σκηνικά, στα ειδικά εφέ..

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν ήταν ακριβώς αυτό που αναμενόταν και πιθανόν να απογοήτευσε τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς των κόμιξ. Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Βρούτος στο teaser της ταινίας θα μπορούσε να είναι "ο Βρούτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες" καθώς οι Αστερίξ και Οβελίξ έχουν πολύ λίγα λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ταινία κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς χαρίζοντας αρκετές στιγμές γέλιου. Αν και προσπαθεί δεν καταφέρνει να φτάσει τη δεύτερη ταινία της σειράς "Αστερίξ και Οβελίξ, επιχείρηση Κλεοπάτρα" και σε γενικές γραμμές δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Κοροϊδεύει λίγο τα ιστορικά δεδομένα, βγάζει γέλιο αν και σε ορισμένα σημεία επαναλαμβάνεται και ίσως και να κουράζει.

Από άποψη ερμηνειών πολύ καλός ο Alain Delon στο ρόλο του Καίσαρα- στην τελευταία όπως δήλωσε Κινηματογραφική του Εμφάνιση (πολύ εύστοχη και η αναφορά στην καριέρα του στην αρχή της ταινίας)-ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Benoît Poelvoorde στο ρόλο του Βρούτου. O καινούργιος Αsterix, Clovis Cornillac ήταν κάπως ανέκφραστος και κρύος ενώ και ο Gérard Depardieu σαν Οβελίξ ήταν κατώτερος των ερμηνειών που μας έχει συνηθίσει.

Γενικά είναι μια ευχάριστη ταινία όχι τόσο καλή όσο οι προηγούμενες της σειράς ,που ξεχωρίζει για τις guest εμφανίσεις όπως αυτή του διδύμου Michael Schumacher-Jean Todt και για την επιστροφή του Μεγάλου Alain Delon.

+ Greekmarks.com