Gone Baby Gone (2007) [7/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος:
Χωρίς ίχνη
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Κοινωνική, Δράμα
Σκηνοθεσία: Ben Affleck
Πρωταγωνιστές: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris
Διάρκεια: 114 λεπτά

Υπόθεση
Σε μια φτωχογειτονιά της Βοστόνης, το Ντόρτσεστερ, ένα τετράχρονο κοριτσάκι, η Αμάντα ΜακΚρέντι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κι ενώ οι προσπάθειες της αστυνομίας δεν δείχνουν να οδηγούν πουθενά, οι απελπισμένοι θείοι του μικρού κοριτσιού απευθύνονται στους ιδιωτικούς ντέντεκτιβ Πάτρικ Κένζι (Κέισι Άφλεκ) και Άντζι Τζενάρο (Μισέλ Μόναγκαν) για να αναλάβουν την υπόθεση. Ο Πάτρικ και η Άντζι γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και την αλήθεια σχετικά με την Έλεν (Έιμι Ράιαν), τη ναρκομανή μητέρα της Αμάντα. Καθώς η ιστορία συναντά το φως της δημοσιότητας, ο Πάτρικ και η Άντζι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αστυνομικό Ρέμι Μπρέσαντ (Εντ Χάρις) και τον αρχηγό της αστυνομίας Τζακ Ντόιλ (Μόργκαν Φρήμαν), κι ενώ όλα δείχνουν ότι η τραγική αυτή υπόθεση δεν οδηγεί πουθενά, μια απρόσμενη εξέλιξη αποκαλύπτει την θλιβερή αλήθεια για την τύχη της Αμάντα.

Αξιολόγηση
Τολμώ να πω ότι ξεκινώντας να δούμε την ταινία ήμασταν αρκετά διστακτικοί, καθώς ο Ben Affleck είναι ο άνθρωπός που εμπλέκεται στην σκηνοθεσία και στο σενάριο. Στο σενάριο μας έχει αποδείξει ότι είναι καλός. Έτσι και για την σκηνοθεσία, θέλαμε να πιστεύουμε ότι δε θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ταλέντο του στην υποκριτική, κάτι το οποίο και μας απέδειξε. Χωρίς να υπερβάλει, και με πλάνα που μας μεταφέρουν στις φτωχογειτονιές της Βοστώνης καταφέρνει με επιτυχία να μας μεταδώσει το παλμό της ταινίας.

Στις ερμηνείες τώρα, ο αδερφός του Casey ήταν αρκετά καλός αν και μερικές φορές γινόταν αρκετά υπερβολικός. Μία αρκετά καλή ερμηνεία μας δίνει ο Ed Harris όπως και η Amy Ryan, η οποία καταφέρνει να ενσαρκώσει άριστα έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα, ενώ Morgan Freeman και Michelle Monaghan κινήθηκαν σε χλιαρά επίπεδα.

Η πλοκή της υπόθεσης καταντάει μερικές φορές να είναι πολύ αργή ενώ θα μπορούσαν να την σώσουν αν έβαζαν τις ανατροπές πιο γρήγορα. Καταφέρνουν όμως άριστα να αγγίξουν ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα, και να βάλουν το θεατή σε σκέψεις ουκ ολίγες φορές καθώς και στην θέση του πρωταγωνιστή στις κρίσιμες στιγμές.

Γενικά είναι ένα αρκετά καλό αστυνομικό δράμα που αν σας αρέσει αυτό το είδος δεν θα απογοητευτείτε.

+ Greekmarks.com