Be Kind Rewind (2007) [5/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 1 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Γύρνα το μόνος σου
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Michel Gondry
Πρωταγωνιστούν: Jack Black, Mos Def, Danny Glover
Διάρκεια: 101 λεπτά

Όταν ο Jerry (Jack Black) μαγνητίζετε θα γίνει η αιτία να καταστραφούν όλες οι βιντεοκασέτες στο videoclub που δουλεύει ο φίλος του, Mike (Mos Def). Έτσι οι δυο τους μην έχοντας άλλη επιλογή θα αναγκαστούν να ... ξαναγυρίσουν τις ταινίες μόνοι τους!!

Ένα αρκετά έξυπνο σενάριο από τον Michel Gondry, μετά το πολύ καλό The Science of Sleep και το αριστουργηματικό Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Μια ταινία η οποία σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε. Και μερικές φορές αρκετά. Ειδικά με τον Jack Black και τις γκάφες του ενώ και ο Mos Def δεν πάει πίσω καθώς είναι αρκετά καλώς.

Όμως σε κάποιες άλλες στιγμές θα βαρεθείτε. Είναι ένα έργο χωρίς ισσοροπίες και σε αυτό ευθύνη φέρνει ο Michael Gondry ο οποίο θεωρώ ότι αδυνατεί να μας το πλασάρει σωστά. Μια ταινία όπου μερικές φορές είναι κωμωδία και άλλες καταντά μελόδραμα. Μια αναφορά στο παλιό και μια νοσταλγική ματιά στο σινεφίλ.

Πιστεύω ότι δεν θα χάσετε κάτι αν την δείτε αλλά σίγουρα δεν είναι ταινία που θα μείνει αρκετά στην μνήμη σας.

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος // 25 Μαρτίου 2008 στις 5:15 μ.μ.  

    Όταν οι υποτιθέμενες κωμωδίες που μας πασάρονται είναι επιπέδου Meet The Spartans και άλλων ανάξιων αναφοράς δημιουργημάτων (?), νομίζω το Be Kind Rewind ξεχωρίζει κατά πολύ από τον σωρό και αξίζει να πάει κάποιος να το δει και στο σινεμά, καθώς είναι σίγουρο πως θα δει κάτι το διαφορετικό, από πολλές απόψεις.
    Δείτε το.