Borderland(2007) [5/10]

Το έγραψε ο/η Nam3l3ss | with 0 Σχόλια »



Είδος: Τρόμου
Σκηνοθεσία: Zev Berman
Πρωταγωνιστούν: Brian Presley, Martha Higareda, Jake Muxworthy, Sean Astin
Διάρκεια: 104 λεπτά

Τρεις φίλοι από το κολλέγιο, πριν οι δρόμοι τους χωρίσουν, οργανώνουν ένα ταξίδι σε μια μικρή πόλη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Εκεί όμως, αντί για τη διασκέδαση που είχαν φανταστεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ομάδα αιρετικών που ψάχνει θύμα για την επόμενη ανθρωποθυσία της.

Το Borderland είναι μια από τις οκτώ ταινίες που φιλοξενήθηκαν στο γνωστό πλέον φεστιβαλ ταινιών τρόμου Horrorfest 2007, ή όπως είναι πιο γνωστό «8 Films To Die For», το οποίο διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια και μας έχει δώσει ορισμένες πολύ αξιόλογες παραγωγές στον χώρο του splatter, όπως το Unrest (2006).

Η ταινία φέρει την «πολύφορεμένη» στάμπα της «βασισμένης σε αληθινή ιστορία» ταινίας, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας και δείχνει να εντυπωσιάζει τους θεατές. Η αλήθεια είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εν λόγω χαρακτηρισμός ξεφεύγει από τα κόλπα του marketing, αφού όσα διαδραματίζονται στην ταινία στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην αίρεση που είχε ιδρύσει ο Adolfo de Jesús Constanzo στα μέσα της δεκαετίας του 80, η οποία όντως διοργάνωνε τελετές και ανθρωποθυσίες και είχε στενές σχέσεις με τον κόσμο των ναρκωτικών.

Στα θετικά της ταινίας συκαταλέγεται το πολύ καλό cast το οποίο αν και αποτελείται από νέους ηθοποιούς (μέρος του οποίου αποτελεί και ο Sean Astin, ο γνωστός Sam του Lord of the Rings) καταφέρνει να αποδώσει σωστά τους χαρακτήρες της ιστορίας χωρίς να λείπουν φυσικά κάποιες μικρές παραφωνίες. Η σκηνοθεσία είναι γρήγορη και η ταινία κυλάει ευχάριστα στα τελευταία 40 λεπτά όπου και βρίσκεται το σύνολο σχεδόν της δράσης.

Κάπου εδώ όμως τελειώνουν και τα θετικά στοιχεία της ταινίας. Το Borderland είναι μια ταινία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ορισμός του όρου «μετριότητα». Είναι μια από αυτές τις ταινίες που σίγουρα δε θα σας μείνουν χαραγμένες στο μυαλό ακριβώς γιατί, αν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερα κακό, δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερα αξιόλογο ή καινούργιο να προσφέρει στο είδος, αντίθετα είναι γεμάτη κλισέ (π.χ. αμερικανοί φοιτητές σε ξένη χώρα σημαίνει αυτομάτως σφαγή). Στο πρώτο της μισό η ταινία κυλάει αδιάφορα και όταν τελικά η πραγματική δράση ξεκινά, ο θεατής έχει πλέον κουραστεί με αποτέλεσμα να χάνεται το ενδιαφέρον πολύ γρήγορα. Ένα άλλο αρκετά αρνητικό σημείο της ταινίας είναι το περίεργο... χρώμα στην εικόνα. Η εικόνα είναι τόσο κίτρινη που νομίζεις ότι έχει βουτηχτεί στην tequila. Ακόμα και η βία ακολουθεί τον κανόνα της μετριότητας που διέπει την ταινία και, αν και δεν απουσιάζει παντελώς, είναι αδικαιολόγητα λίγη για ταινία του είδους.

Τα σχόλια γύρω από την ταινία είναι ότι πρόκειται για την καλύτερη του φεστιβάλ. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως το Horrorfest 2008 θα φιλοξενήσει πολύ καλύτερες ταινίες από το Borderland.

+ Greekmarks.com