Diary Of The Dead (2008) [4/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 1 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Το Ημερολόγιο των Νεκρών
Είδος: Τρόμου
Σκηνοθεσία: George A. Romero
Πρωταγωνιστούν: Joshua Close, Scott Wentworth, Michelle Morgan, Joe Dinicol
Διάρκεια: 95 λεπτά

O μάστερ των ταινιών τρόμου με ζόμπι επέστρεψε φέτος με την πέμπτη του ταινία για τους Ζωντανούς Νεκρούς. Όπως είχε δηλώσει με αυτή του την ταινία ήθελε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο και ανεξάρτητο από τα τέσσερα πρώτα. Έπρεπε να φύγει από το πολύ κακό land of the dead και να επιστρέψει στο αριστουργηματικό Night of the dead.

Ο Ρομέρο χρησιμοποιεί την α λα Blair witch τεχνική που την ξαναθυμηθήκαμε φέτος με το Cloverfield και μας σερβίρει τον τρόμο όπως μας έχει συνηθίσει ειδικά στην πρώτη τριλογία.

Η σκηνοθεσία ήταν γενικά καλή αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Χωρίς κανένα ίχνος πρωτοτυπίας και με πολύ απλές λήψεις προσπάθησε να μας μεταφέρει όλη την αγωνία και τον τρόμο. Ευτυχώς οι λήψεις ήταν πιο επαγγελματικές από το επιληπτικό Cloverfield.

Η ταινία ξεκινάει με πολύ σασπένς και δράση και θέλει να μας βάλει κατευθείαν στο θέμα χωρίς να μας κουράσει με περιττές και ανούσιες εισαγωγές. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με σενάριο από ότι φαίνεται που φτιάχτηκε εν μιά νυκτί και ιστορία χωρίς μεγάλη έμπνευση και φυσικά χωρίς να παίρνουμε πληροφορίες για πιο λόγο έγιναν όλοι ζόμπι. Η ταινία στο μέσο της κάνει κοιλιά ενώ επίσης καταντάει λίγο ντοκιουμενταρίστικη με συνεχείς προβληματισμούς και ειδικά για τους ανθρώπους που καταγράφουν τα πάντα με την κάμερα. Παρόλο που η ταινία έχει καλές στιγμές τρόμου και gore σκηνές αυτές περιορίζονται στο ελάχιστο. Κάτι που μας απογοήτευσε αρκετά...

Τέλος οι ηθοποιοί, οι οποίοι και ήταν όλοι άγνωστοι (σύνηθες φαινόμενο του Ρομέρο), δεν ήταν καθόλου κακοί.

Θα ήθελα να δω περισσότερα από ένα σκηνοθέτη του κύρους του Ρομέρο, ο οποίος δημιούργησε πριν 40 ακριβώς χρόνια μια ταινία σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου.

+ Greekmarks.com

1 Σχόλια

  1. piratesnation // 7 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:24 μ.μ.  

    OTAN YPARXEI BUDGET KANEIS OTI THES .
    AS MH KSEXNAME OTI O GIORGAKIS SAN KALO PEDI EPIREASMENO APO TO ITALIKO SINEMA TA MPLEKEI STO ANTISTIKTIKO MONTAZ,E KAI SAN KALOS FILOS ME TON ARGENTO AKOMA XEIROTERA .
    TO MONO KALO POY EIDA EITAN H PANASONIC H OPOIA EXEI ARKETA KALA XROMATA KAI TELIO W&B BALANCE .
    BRAVO GIORGAKI ROMEE PERIMENO THN EPOMENH SOU TELIOYLA
    PIRATES NATION