The fountain (2006) [8/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Η πηγή της ζωής
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Ερωτικό δράμα, Επιστημονική φαντασία
Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Πρωταγωνιστές: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn,
Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδαμε και εμείς αυτή την ταινία, και νοιώθουμε την ανάγκη να πούμε ότι όποια λέξη και να χρησιμοποιήσουμε, απλά θα είναι λίγη για να περιγράψει αυτό το αριστούργημα. Σε σενάριο και σκηνοθεσία Darren Aronofsky, και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Hugh Jackman και Rachel Weisz.

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης και συγγραφέας, είναι γνωστός για τις ταινίες του Requiem for a Dream, και Π. Και σε αυτή την ταινία ωστόσο, όχι μόνο δε μας απογοητεύει, αλλά μας κάνει να θέλουμε κι άλλο. Εκπληκτική δουλειά από κάθε άποψη. Σεναριακή, σκηνοθετική, φωτογραφίας, μουσικής επένδυσης, και φυσικά ηθοποιίας.

Μείναμε άφωνοι με την καταπληκτική ερμηνεία του Hugh Jackman, αλλά και της Rachel Weisz. Ρόλοι που για την ιστορία θα υποδύονταν οι Brad Pitt και Cate Blanchett. Όπως και να 'χει παρόλ' αυτά, το αισθητικό αποτέλεσμα αγγίζει αυτό που θα λέγαμε τέλειο.

Η ταινία πραγματεύεται μια διαχρονική ερωτική ιστορία. 16ος , 21ος και 26ος αιώνας είναι η χρονικές περίοδοι που διαδραματίζεται, και 3 παράλληλες ιστορίες με κεντρικό θέμα την αναζήτηση της αθανασίας. Ο Aronofsky παίζει πολύ με τις αισθήσεις μας, και μέσα από τη διάρκεια της ταινίας, μας μεταδίδει μηνύματα ανώτερης πνευματικότητας, βαθύτερης πίστης, και ψυχικού μεγαλείου. Η άνοδος της ψυχής προς τη θέωση, και η λύτρωση από τα γήινα και φθαρτά, είναι και το βαθύτερο νόημα που καταφέρνει να μας δώσει να αντιληφθούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Σίγουρα δεν είναι μια ταινία για αυτούς που περιμένουν να δουν οπτικά εφέ, εξωγήινους ή κάτι εντυπωσιακά ''Hollywood'' . Προτείνεται ανεπιφύλακτα όμως σε όσους έχουν φιλοσοφικές αναζητήσεις και ανήσυχο πνεύμα.

+ Greekmarks.com