Επίσημα πλέον, ο Jet Li, υπέγραψε για τη συνέχεια της μούμιας. Η πρώτη...μούμια βγήκε στους κινηματογράφους το 1999, και κατόπιν το 2001, προβλήθηκε και η ¨επιστροφή¨ της. Ο ρόλος που θα υποδηθεί ο μάστορας των πολεμικών τεχνών, δεν θα είναι και πολύ μακριά από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει, με μόνη διαφορά ότι θα είναι ένας από τους κακούς.

Οι πηγές που αναφέρουν για την υπογραφή του, κρατάνε το σενάριο παρόλ' αυτά επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο το οποίο έχει διαρρεύσει σχετικά, είναι ότι η ταινία θα τοποθετηθεί αρχικά στην αρχαία Κίνα, όπου και θα δούμε την ιστορία να αρχίζει, για να συνεχιστεί λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σενάριο αυτή τη φορά θα υπογράφουν οι Alfred Gough και Miles Millar, οι δημιουργοί του Smallville. Όσο για τη σκηνοθεσία, η δουλειά ανατέθηκε στον Rob Cohen(xXx, The Fast and the Furious), ενώ στις δυο προηγούμενες ταινίες υπεύθυνος ήταν ο Stephen Sommers.

Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι βασικοί πρωταγωνιστές Brendan Fraser και Rachel Weisz(The fountain) θα συνεχίσουν και σε αυτή την ταινία. Για την ιστορία, οι δυο προηγούμενες ταινίες δεν είχαν πάει και άσχημα, για μια τόσο πολυπαιγμένη ιστορία σαν κι αυτή...

+ Greekmarks.com