The Other Boleyn Girl (2008) [6/10]

Το έγραψε ο/η Ανώνυμος | with 0 Σχόλια »




Ελληνικός Τίτλος: Η άλλη Ερωμένη του Βασιλιά
Είδος: Ιστορικό Δράμα
Σκηνοθεσία: Justin Chadwick
Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana
Διάρκεια: 121 λεπτά

H ταινία The Other Boleyn Girl είναι βασισμένη στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Philippa Gregory, που αφηγείται το ερωτικό τρίγωνο του Ερρίκου VIII με δύο αδερφές, οι οποίες και θα μπλέξουν μαζί του ύστερα από τις φιλοδοξίες που είχε η οικογένεια των κοριτσιών για να αποκτήσουν μια θέση στην Αυλή του βασιλιά.

Ξεκινώντας πάντα από την σκηνοθεσία να αναφέρω ότι ξεκίνησε αρκετά καλά αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το να τοποθετεί συνέχεια την κάμερα πίσω από διάφορα αντικείμενα (όπως παράθυρα, δέντρα κτλ) αποδείχτηκε αρκετά κουραστικό... Όταν o Hitchcock χρησιμοποιείσαι αυτήν την τεχνική το έκανε για να δείξει ότι κάποιος παρακολουθεί και όχι για να μας σπάσει τα νεύρα. Και ναι τα σκοτεινά πλάνα είναι πολύ ατμοσφαιρικά αλλά τα πολύ σκοτεινά ενοχλητικά.

Το σενάριο ήταν αρκετά καλό, είχε δυνατούς διαλόγους και γενικά ευτυχώς απέφυγε να μας κουράσει (πράγμα που πήγε να γίνει σε κάποια σημεία). Οι συνεχείς ανατροπές που διαδέχονταν συνεχώς η μία την άλλη ήταν από τα δυνατά στοιχεία της ταινία. Όμως θα περιμέναμε μια πιο εκ βαθέως ανάλυση τον χαρακτήρων και ειδικά του Eρρίκου.

Η Natalie Portman είναι απολαυστική και δίνει σε αρκετά σημεία ρεσιτάλ υποκριτικής σε έναν αρκετά δύσκολο ρόλο μιας και υποδύεται έναν περίπλοκο χαρακτήρα. Όσο για την Scarlett Johansson θα καταφέρει απλά να μας δώσει μια καλή ερμηνεία. Τίποτα περισσότερο. Δυστυχώς τον Bana δεν θα το βοηθήσει το σενάριο να μας δώσει μια πολύ καλή ερμηνεία αλλά στέκεται αρκετά αξιόλογα σε όλη την ταινία. Επίσης θα πρέπει να αναφερθώ στους Jim Sturgess και Ana Torrent για τις εντυπωσιακές ερμηνείες.

Γενικά η ταινία δεν ήταν κακή αλλά ούτε και εντυπωσιακή ίσως μια καλύτερη επιλογή σκηνοθέτη αντί του άπειρου Justin Chadwick μας έδινε άλλη αίσθηση....

+ Greekmarks.com