Confetti (2006) [5/10]

Το έγραψε ο/η _master_ | with 0 Σχόλια »





Ελληνικός Τίτλος: Confetti
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Αισθηματική Κομεντί
Σκηνοθεσία: Debbie Isitt
Πρωταγωνιστές: Selina Cadell, Jimmy Carr , Olivia Colman
Διάρκεια: 100 λεπτά

Σίγουρα μια ταινία που δεν ακούστηκε, καθώς άλλες πιο εντυπωσιακές και φλασάτες παραγωγές τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Η ιστορία είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο, όπως και ο τρόπος που η σκηνοθεσία μας οπτικοποίησε το σενάριο.

Μιλώντας για το σενάριο, η ιστορία λέει ότι τρία ζευγάρια μπαίνουν σε ένα διαγωνισμό περιοδικού γάμων, και μας περιγράφει τη διαδικασία που περνούν ώστε να κερδίσουν στο διαγωνισμό, με έπαθλο ένα ολοκαίνουριο σπίτι αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων λιρών. Το περίεργο όμως είναι ότι δεν είναι ένας απλός διαγωνισμός. Πρόκειται για τον πιο πρωτότυπο γάμο. Ένα ζευγάρι παικτών τένις, ένα ζευγάρι ταινιόφιλων, και ένα ζευγάρι γυμνιστών(στην ταινία αναφέρονται ως φυσιολάτρες), είναι οι πρωταγωνιστές.

Η ταινία έχει αγγλικό χιούμορ, και αρκετό ρομαντισμό. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα περνούσε απαρατήρητη, αλλά το γεγονός ότι περιγράφει άρτια τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό της προετοιμασίας της ευτυχούς ημέρας του γάμου, την καθιστά αν μη τι άλλο, άξια του αντιτίμου της ενοικίασής της από το βιντεοκλάμπ. Σίγουρα δε συστήνεται σε όσους από εσάς δεν εκτιμάτε ιδιαίτερα αυτού του είδους χιούμορ, και για όσους σοκάρεστε από το γυμνό.

+ Greekmarks.com